ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Serbia a fost exclusă de la Campionatul Mondial U20! Autoriţăţile au anulat meciul cu Kosovo

Oficialii de la Belgrad au anulat partida dintre Serbia şi Kosovo care trebuia să se dispute în preliminariile pentru Campionatul Mondial de handbal feminin U20.
Autor: Tibi Demeter | 24.03.2018 | 15:39
Serbia a fost exclusă de la Campionatul Mondial U20! Autoriţăţile au anulat meciul cu Kosovo

Partia dintre Kosovo şi Serbia trebuia să fie una istorică, după ce fosta provincie şi-a proclamat independenţa în 2008, însă lucrurile au luat o turnură neaşteptată. Micuţa provincie nu este recunoscută de sârbi, iar lucrurile au degenerat după ce mai mulţi tineri extremişti s-au prezentat la sală.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre cele două formaţii trebuia să se dispute iniţial la Kfragujevac, dar a fost mutat în apropiere de Belgrad din motive de securitate. Totuşi, autorităţile din Serbia au decis în cele din urmă să anuleze complet partida în momentul în care mai mulţi echipaţi cu torţe şi steaguri s-au apropiat de Kovilovo Sport Center.

Nebojsa Stefanovici, Ministrul sârb de Interne,  a anulat meciul

“Am fi putut fi organzaţi pentru ca acest meci să se dispute? Sigur. Dar cu ce preţ? Nu suntem pregătiţi ca poliţia să bată oameni de dragul unui meci care contravine poziţiei noastre. Kosovo este o parte integrantă a ţării noastre. Ar fi fost imposibil ca această partidă să se dispute fără ciocniri şi fără haos”, a declarat oficialul.

ADVERTISEMENT

EHF a anunţat că a exclus Serbia din calificările pentru Campionatul Mondial, în timp ce oficialii sârbi au anulat meciurile pe care Kosovo trebuia să le dispute. Din grupa disputată în Serbia mai fac parte Norvegia şi Slovacia, iar câştigătoarea se va califica la turneul final din Ungaria, dacă se vor mai disputa meciurile.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!