Sport

Serbia ne-a deschis drumul spre Campionatul Mondial! Meciul uluitor care ne-a trimis în urna a doua. Video

O victorie uluitoare a Serbiei în Nations League a dus România în urna a doua la tragerea la sorţi. Echipa lui Rădoi are o şansă uriaşă de a ocupa un loc de baraj în grupa preliminară.
11.10.2021 | 17:49
Serbia nea deschis drumul spre Campionatul Mondial Meciul uluitor care nea trimis in urna a doua Video
Serbia ne-a deschis drumul spre Campionatul Mondial! Meciul uluitor care ne-a trimis în urna a doua. Video
ADVERTISEMENT

România are una dintre cele mai accesibile grupe preliminare din ultimii ani în drumul spre Mondialul din Qatar, programat în 2022. “Tricolorii” au reuşit pe ultima sută de metri să ajungă în urna a doua.

Cum a ajuns România în urna a doua la tragerea la sorţi!

Ultima etapă din ediţia trecută de Nations League a fost una de o mare importanţă pentru noi. În joc era un loc în urna a doua la tragerea la sorţi, care însemna şi adversari mai accesibili în lupta pentru Mondiale.

ADVERTISEMENT

România juca la Belfast, împotriva Irlandei de Nord. Meciul nu mai avea niciun fel de relevanţă pentru ierarhia finală a grupei, însă pentru “tricolori” era foarte important să obţină o victorie care să îi urce în a doua urnă valorică pentru tragerea la sorţi pentru CM.

Serbia ne-a deschis drumul spre Campionatul Mondial!

Doar că, naţionala noastră a fost condusă din minutul 56 prin golul lui Boyce. Egalarea a venit târziu, Eric Bicfalvi reuşind să înscrie cu 9 minute înainte de final. România nu a reuşit decât un egal la Belfast şi stătea la mâna rezultatelor pentru urna a doua.

ADVERTISEMENT

Din fericire, Serbia a reuşit un meci magnific împotriva Rusiei, contracandidata noastră pentru urna a doua. Sârbii au învins cu 5-0 şi i-au împins pe ruşi în urna a treia valorică la tragerea la sorţi. Radonjic, Jovic, Vlahovic şi Mladenovic au adus un succes clar Serbiei şi au dat României o mână uriaşă de ajutor.

VEZI VIDEO:

România, una dintre cele mai accesibile grupe în drumul spre Mondiale!

Datorită acestui succes, România a fost repartizată într-o grupă accesibilă pentru Mondiale. În afară de capul de serie Germania, “tricolorii” aveau adversari abordabili: Islanda, Armenia, Macedonia de Nord şi Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

Islanda a ieşit rapid din calculele pentru baraj, fiind doar o umbră a echipei care învingea Anglia în optimile Euro 2016 sau care era egala Argentinei lui Messi la Campionatul Mondial din 2018.

Pentru naţionala lui Mirel Rădoi, preliminariile s-au complicat după înfrângerea în Armenia, scor 2-3, însă România are o ocazie uriaşă de a urca pe locul doi în faţa echipei lui Caparros. În cazul în care va obţine un succes pe teren propriu cu Armenia, “tricolorii” urcă pe locul doi.

ADVERTISEMENT

Locul doi ne-ar aduce o şansă bună de a ajunge din nou la un Campionat Mondial!

Un loc doi în grupă ne-ar oferi o oportunitate importantă de a ajunge la Campionatul Mondial, după o pauză de 24 de ani, însă rămâne de văzut dacă “tricolorii” vor putea profita de această şansă, deschisă de un meci al… Serbiei.

În continuare, drumul spre Qatar este unul lung şi cu şanse mici de reuşită pentru România. “Tricolorii” trebuie să câştige cele trei finale rămase: Armenia, Islanda şi Liechtenstein.

Iar apoi, România va intra în hora meciurilor de baraj. Nu vom avea un singur adversar de trecut ca şi până acum în preliminarii, ci doi. Asta face ca misiunea să fie una şi mai dificilă pentru “tricolori”. Mai ales că România a pierdut toate meciurile de baraj disputate în istoria sa.

  • 1998 este ultima ediţie a CM la care a jucat România
  • 2016 a fost anul în care România a participat ultima dată la un turneu final (Euro)

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,94 este cota pentru „ambele marchează” la meciul România – Armenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT