Fotbal intern

Serbia – România 2-2. Rezumatul video al unui meci spectaculos

10.09.2018 | 23:53
Serbia  Romania 22 Rezumatul video al unui meci spectaculos
Serbia - România 2-2. Rezumatul video

Serbia și România au remizat 2-2 într-un meci contând pentru etapa a doua din Nations League. Sârbii ne-au condus de fiecare dată, dar băieții noștri au arătat spirit de luptă, iar în final puteau da chiar lovitura. 

Golurile sârbilor au fost marcate de Aleksandar Mitrovic, în timp ce pentru noi au punctat Stanciu și Țucudean.

Serbia – România 2-2. Rezumatul video

Primul gol a venit în minutul 26, după o gravă eroare în defensiva României. Căzut la pământ, Mitrovic a reușit să reia cumva mingea în plasă, fără ca niciunul dintre apărătorii noștri să apuce să i-o ia. În minutul 45+2, Chipciu a șutat mingea în bară. Tricolorii au început mult mai hotărâți partea secundă, iar în minutul 47 același Chipciu a scos un penalty după un fault în careu făcut de Aleksandar Kolarov. Nicolae Stanciu a dus scorul la 1-1, transformând lovitura de la 11 metri.

Vezi rezumatul video AICI

În minutul 63, a venit din nou rândul lui Mitrovic să strălucească, profitând iar de letargia fundașilor noștri. Atacantul lui Fulham a preluat mingea în careu, și-a ridicat-o și a șutat puternic, lăsându-l fără șanse pe Tătărușanu.

Băieții lui Cosmin Contra au revenit în joc și au început să domine. La cinci minute distanță, George Țucudean a venit ideal la colțul scurt și a reluat în plasă mingea centrată de Nicolae Stanciu. Pe final, Alex Mitriță a avut o șansă uriașă de a ne aduce o nesperată victorie, dar a ratat din postura de unu la unu cu portarul advers. Partida s-a încheiat cu un șut de la mare distanță al lui Matic, respins cu greu de Tătărușanu.

Serbia și România se mai întâlniseră și în preliminariile pentru CM 2010, când sârbii ne învingeau cu 5-0 la Belgrad și 3-2 la București.

Muntenegru, liderul surpriză din grupa noastră

După două etape, grupa 4 din Liga C este condusă surprinzător de Muntenegru. După 0-0 la București, muntenegrenii au învins cu 2-0 pe teren propriu naționala Lituaniei. Patru puncte au și sârbii, care au învins în prima etapă aceeași Lituania cu 1-0.  Serbia ar fi putut câștiga mult mai uşor partida de la Vilnius. A avut posesie net mai bună, a tras la poartă, și-a creat multe ocazii, dar echipa lui Mladen Kristajici ratează în continuare enorm. Mai mult de atât, selecţionerul Serbiei este nemulţumit şi de fisurile din defensivă. Elevii săi lasă spații mari pentru contraatacuri, fapt care îi putea costa enorm în jocul cu Lituania. 

Pentru România urmează meciul din deplasare cu Lituania, din care suntem obligați să obținem cele trei puncte dacă vrem să câștigăm această grupă. La trei zile distanță vom avea partida cu Serbia de pe Arena Națională.

Terminăm grupa în luna noiembrie printr-un joc pe teren propriu cu Lituania și o deplasare în Muntenegru.

11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)

14 octombrie: România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)

17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești

20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)