Sport

Scandal monstru după dezastrul de la EURO 2024! Jucători de milioane de euro amenință cu retragerea dacă selecționerul nu-și dă demisia

Serbia simte rușinea după ieșirea prematură din grupele de la Euro 2024, iar starurile echipei amenință cu retragerea de la națională.
28.06.2024 | 13:13
Scandal monstru dupa dezastrul de la EURO 2024 Jucatori de milioane de euro ameninta cu retragerea daca selectionerul nusi da demisia
Jucători de milioane amenință cu retragerea dacă selecționerul nu-și dă demisia! sursă foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Serbia a ieșit din grupa C de la Euro 2024 după o serie de meciuri dezastruoase. Două puncte au obținut „vulturii” în cadrul turneului din Germania prin înfrângerea în fața Angliei și egalurile cu Danemarca și Slovenia. Vedetele Serbiei oferă un ultimatum: fie este selecționerul demis, fie se retrag de la națională!

Rușinea de la Euro, plecarea vedetelor din naţionala Serbiei

Serbia a obținut doar două puncte în cadrul grupei C la Euro 2024, după o înfrângere cu Anglia, scor 0-1 și două egaluri cu Slovenia, scor 1-1, respectiv Danemarca, scor 0-0. Aceste două puncte nu au fost necesare pentru echipă nici măcar pentru a prinde locul 3, astfel „vulturii” sârbi sunt ultimii din grupă.

ADVERTISEMENT

Grupa C de la Euro 2024

  1. Anglia – 5p (2:1)
  2. Danemarca – 3p (2:2)
  3. Slovenia – 3p (2:2)
  4. Serbia – 2p (1:2)

Sergej Milinković-Savić, Aleksandar Mitrovic, Dusan Tadic sau Vanja Milinković-Savić sunt printre cele mai sonore nume cu care Serbia s-a prezentat în Germania. Tot aceste vedete susțin că selecționerul Dragan Stojkovic este vinovat pentru eșecul naționalei și îi cer demisia vestitului antrenor. În caz contrar, cei patru fotbaliști își anunță retragerea de la echipa națională.

Un singur gol a fost înscris de Serbia pe toată perioada campaniei Euro 2024, marcat de Luka Jović, jucătorul celor de la AC Milan, în minutul 90+5. O astfel de prestație dezastruoasă cu nume sonore din fotbalul mondial o plasează pe Serbia ca fiind „dezamăgirea turneului”.

ADVERTISEMENT

Dusan Tadic, nemulțumit de tratamentul la națională: „Consider că meritam să fiu tratat mai bine”

Dusan Tadic, legitimat la Fenerbahce, noua echipă antrenată de Jose Mourinho, a ținut să nu își ascundă nemulțumirea față de tratamentul lui Dragan Stojkovic și al staff-ului său față de căpitanul Serbiei.

„Consider că meritam să fiu tratat mai bine, pentru că am dat mai mult decât trebuie echipei. Sunt un jucător de echipă, eu nu sunt așa de important în povestea asta. Ce contează este ce aduci pe terenul de joc și eu cred că am dat mai mult decât trebuia” a declarat Dusan Tadic după partida cu Danemarca, scor 0-0.

ADVERTISEMENT

În meciul cu Slovenia, Tadic a fost titular, iar în partidele cu Anglia și Danemarca a intrat în a doua repriză din postura de rezervă. Conform Transfermarkt, la echipa de club, Tadic a adunat 16 goluri și 16 pase decisive în 56 de partide. Din toate aceste partide, în doar 5 a fost rezervă.

Golgheterul Serbiei, Aleksandar Mitrovic, nu își dorește să continue cu Stojkovic pe bancă: „Mi-aș fi dorit să mai rămânem”

Aleksandar Mitrovic, coleg cu Sergej Milinković-Savić și Neymar la Al Hilal în Arabia Saudită, a început toate partidele de la Euro din postura de titular, însă fără vreun succes în fața portarilor adverși. Acesta se numără printre oamenii nemulțumiți de Stojkovic la echipa națională, mai ales de tacticile sale și abordarea sa față de atacant.

ADVERTISEMENT

„Cred că e prea devreme pentru aceste discuții. Trebuie să treacă niște timp ca să putem lua o decizie potrivită, cu cap, nu când suntem deconcentrați (n.r de eliminarea de la Euro). Voi urmări această poveste cu familia mea, antrenorul și coechipierii mei. Mi-as fi dorit să mai rămânem”a declarat Mitrovic.

La echipa de club, Al Hilal, Mitrovic a strâns 40 de goluri și 8 pase decisive în 43 de meciuri. Pentru echipa sa, Mitrovic a înscris câte un gol la fiecare 89 de minute. Din cele 40 de goluri doar 10 sunt din penalty.

10.00 este cota MAXBET ca Istvan Kovacs să abitreze finala EURO 2024 

ADVERTISEMENT