News

Sere de sticlă, anti-COVID. Un restaurant vegan din Amsterdam s-a adaptat pandemiei de coronavirus

07.05.2020 | 20:06
Sere de sticla antiCOVID Un restaurant vegan din Amsterdam sa adaptat pandemiei de coronavirus
Sere de sticlă, anti-COVID. Un restaurant vegan din Amsterdam s-a adaptat pandemiei de coronavirus
ADVERTISEMENT

Un restaurant vegan din Amsterdam a introdus sere de sticlă pentru a-și proteja clinții în perioada pandemiei de coronavirus. Astfel, cei care le calcă pragul pot servi masa în siguranță, respectând distanțarea socială.

Sere anti-COVID, la un restaurnat din Amsterdam

Cu ajutorul unei companii de design, un restaurant din Amsterdam le oferă clienţilor separeuri din sticlă unde pot lua cina, respectând și distanțarea socială impusă de autorități în perioada de pandemie.

ADVERTISEMENT

Localul, aflat pe malul unui lac, speră că va începe să primească primii clienţi începând cu data de 21 mai, când toate cele cinci sere pe care vor să le pună la dispoziție vor fi gata.

Momentan, separeurile sunt amenajate pentru cel mult trei persoane dar, în timp, se dorește extinderea spațiilor pentru a putea găzdui familii sau grupuri mai mari de prieteni.

ADVERTISEMENT

Rezervări până la sfârșitul lunii mai

Obosiți și plictisiți de stat în casă, oamenii au fost foarte încântați de această inițiațivă, ca dovadă că s-au făcut rezervări pentru toată perioada de după 21 mai, cu condiția ca autoritățile să permită redeschiderea restaurantelor.

În acest moment, acest serviciu este oferit doar familiei și prietenilor personalului, iar în data de 5 mai, un grup de prieteni a cinat deja într-o astfel de seră de carantină, respectând toate măsurile de distanțare socială. 

ADVERTISEMENT

“Este super confortabil, este foarte confortabil, este plăcut, iar mâncarea este delicioasă”, a declarat Janita Vermeulen pentru Reuters.

Chelnerii poartă mănuși și scuturi pentru față ca să evite orice risc de infecții. De asemenea, folosesc scânduri lungi pentru a putea aduce în sere farfuriile cu mâncare, paharele sau ceștile cu cafea.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Olanda nu au deschis încă restaurantele

Data deschiderii este fixată, teoretic, pentru 21 mai. În cazul în care nu se va permite redeschiderea localurilor, clienții vor primi banii pe rezervare înapoi. Între timp, în SUA, mai mult de jumătate din orașe încep să își redeschidă activitățile.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor au lansat instrucțiuni detaliate pentru restaurantele care planifică redeschiderea, inclusiv utilizarea meniurilor de unică folosință.

ADVERTISEMENT