Sport

Video. Serena, distrusă în turul 1 de Naomi Osaka! Cine e japoneza minune care în 2 săptămâni le-a învins pe Halep, Serena, Pliskova, Radwanska şi Şarapova

Serena Williams a fost învinsă în primul tur al turneului de la Miami, de Naomi Osaka, super campioana de la Indian Wells, scor 3-6, 2-6.
22.03.2018 | 02:12
Video Serena distrusa in turul 1 de Naomi Osaka Cine e japoneza minune care in 2 saptamani lea invins pe Halep Serena Pliskova Radwanska si Sarapova

“A fost o onoare pentru mine să joc acest meci, Serena Williams este jucătoarea mea preferată din circuitul WTA. Chiar am vrut să o impresionez. Să o aud cum se încurajează”, a declarat Naomi Osaka după victoria categorică obţinută în faţa conaţionalei sale. Iar meciul, şi mai ales cifrele celor două din ultima perioadă, chiar arată ca un schimb de generaţii.

Naomi Osaka rămâne în cursă pentru Sunshine Double, câştigarea Indian Wells şi Miami în acelaşi an. Doar Steffi Graf (1994 şi 1996), Kim Clijsters (2005) şi Victoria Azarenka (2016) au mai reuşit această performanţă de-a lungul istoriei în circuitul WTA.

Dar misiunea niponei nu va fi deloc facilă. O aşteaptă o confruntare extrem de complicată, chiar în turul doi, cu Elina Svitolina, locul 4 în clasamentul WTA. Totuşi, o victorie în faţa jucătoarei din Ucraina ar ajuta-o să preia parcursul acesteia spre fazele finale, mult mai abordabil. Iar Osaka este deja obişnuită cu victoriile mari. O spun statisticile, dar şi loviturile ei de excepţie.

Naomi Osaka le-a învins în ultimele 20 de zile pe Halep, Serena, Radwanska, Pliskova şi Şarapova

Pentru titlul la Indian Wells, primul în circuitul WTA pentru ea, Naomi Osaka a pierdut un singur set în opt meciuri şi a trecut de trei jucătoare de locul 1 WTA, Şarapova, Pliskova, Halep, şi un fost număr 2, – Radwanska. La Miami, a adăugat-o şi pe Serena pe lista victoriilor “trofeu” din ultima lună.

Naomi Osaka este prima jucătoare care a pornit din turul 1, nefiind cap de serie, şi a câştigat şapte meciuri pentru a ajunge la trofeu, de la Kim Clijsters, în 2005. Atunci, belgianca avea să se impună şi la Miami.

“Visul meu în tenis? Să fiu cea mai bună dintre cele mai bune, aşa cum nimeni nu a fost vreodată! Mă scuzaţi, cred că acesta este un citat din Pokemon”.

Naomi Osaka nu a jucat la nivel de juniori, iar până la Indian Wells nu avea nici un titlu WTA sau măcar ITF în palmares. Astfel, primul titlu câştigat de ea a fost direct cel din California, considerat de mulţi specialişti ca fiind “al cincilea turneu de Grand Slam al anului”. 

De partea cealaltă, Serena trebuie să accepte că revenirea în top nu este deloc uşor de realizat. La Miami, cu Osaka, a suferit a doua înfrângere consecutivă în circuit, după cea în faţa surorii sale, Venus, la Indian Wells. Nu mai păţise asta în circuitul WTA din 2009.