Sport

Video. Serena, de neoprit la revenire! O va întâlni pe Venus în turul 3! Wozniacki merge şi ea mai departe la Indian Wells

Sorana Cîrstea şi Kiki Bertens s-au dat la o parte din calea blockbuster-ului din turul al treilea de la Indian Wells, cel dintre surorile Williams.
11.03.2018 | 11:01
Video Serena de neoprit la revenire O va intalni pe Venus in turul 3 Wozniacki merge si ea mai departe la Indian Wells

Serena Williams, 36 de ani, îşi continuă parcursul în California, primul turneu la care participă după 14 luni. Americanca s-a impus în faţa olandezei Kiki Bertens, locul 29 WTA, scor 7-6 (5), 7-5, şi s-a calificat în turul al treilea, acolo unde o va întâlni pe sora sa, Venus Williams, care a învins-o pe sportiva noastră, Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea a părăsit turneul de la Indian Wells în turul secund. Jucătoarea noastră a cedat în faţa americancei Venus Williams, numărul 8 WTA, scor 3-6, 4-6. Românca a opus rezistenţă destul de bine în primul set, însă din cauza câtorva greşeli neforţate, americanca a trecut în avantaj, iar în setul secund s-a desprins decisiv.

Un meci cu tradiţie pentru surorile Williams

Meciul va fi cu adevărat foarte interesant, mai ales dacă privim în trecut, atunci când acum 17 ani, tot la turneul din California, s-a creat un scandal imens în legătură cu cele două surori. În 2001, un meci din semifinalele acestui turneu a lansat o mare controversă. Cele două surori ar fi trebuit să joace pentru un loc în ultimul act, dar Venus, accidentată, a abandonat şi i-a lăsat astfel drum liber Serenei spre finală. Sora mai mică s-a impus pentru a doua oară în carieră la Indian Wells, în trei seturi împotriva lui Kim Clijsters (Belgia), cu 6-2 în decisiv, dar a fost huiduită şi înjurată de spectatori pe toată durata finalei. Fanii au reclamat un o posibilă înţelegere, care a determinat retragerea în semifinală a surorii mai mari, Venus, pentru a-i lăsa mezinei cale liberă spre titlu. Cele două sportive au boicotat o lungă perioadă competiţia. În 2016, după o absenţă îndelungată, Venus a decis să uite acel episod şi a revenit în California. Cu un an mai devreme, revenise şi Serena la Indian Wells.

Şi Caroline Wozniacki, locul 2 WTA şi rivala Simonei Halep în lupta pentru primul loc, merge mai departe la Indian Wells. Daneza s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-1, în faţa Larei Arruabarrena, locul 80 WTA. În primul set, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 5-4, când Wozniacki a făcut singurul break şi a câştigat setul. În setul doi, Wozniacki a controlat jocul. A făcut două break-uri şi a cedat doar un game, impunându-se categoric. În turul trei, Wozniacki o va întâlni pe Aliaksandra Sasnovich, locul 49 WTA.