Sporturi

Serena Williams, amenințare pentru Simona Halep la Turneul Campioanelor? Finala de la US Open, decisivă!

09.09.2018 | 00:44
Serena Williams amenintare pentru Simona Halep la Turneul Campioanelor Finala de la US Open decisiva
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 01:44 / Înfrângerea suferită de Serena Williams în finala US Open 2018 o lasă pe americancă destul de departe de primele opt locuri în WTA Race. Americanca va începe săptămâna viitoare pe 11 în WTA Race. Diferenţa faţă de locul 8, Kiki Bertens, este de 277 de puncte, deci nu imposibil de recuperat. Doar că Serena nu a anunţat participarea la vreun turneu în Asia şi probabil va merge doar la Beijing. Destul de greu să îi fie de ajuns pentru a urca între primele opt în Race.


Serena Williams joacă în această seară, de la ora 23:00, finala US Open 2018! O înfruntă pe Naomi Osaka, nipona de doar 20 de ani, care se află pentru prima dată în ultimul act al unui turneu major. Se poate spune că partida are o miză și pentru Simona Halep, în perspectiva celui mai important obiectiv rămas pentru româncă în finalul acestui an, titlul la Turneul Campioanelor 2018. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

ADVERTISEMENT

Dacă Serena Williams va pierde finala de la Flushing Meadows, șansele ei de a mai prinde un loc între primele opt în ierarhia WTA Race, în care se contabilizează exclusiv rezultatele obținute în 2018, cea care contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Astfel, Simona Halep ar scăpa de cea mai periculoasă adversară în cursa pentru un prim titlu pentru ea la Singapore.

Serena Williams, şanse mari să joace cu Simona Halep la Singapore dacă va câştiga finala de la New York

Într-un clasament live în WTA Race, Serena Williams este pe locul 11, în urcare opt poziții datorită celor 1.300 de puncte pe care le câștigă pentru calificarea în finala de la US Open. Distanța pe care o separă pe americancă de locul 8 în WTA Race, ultimul care asigură prezența la Singapore, ocupat în prezent de Kiki Bertens, ar fi de 277 de puncte. Teoretic, ușor de recuperat. Dar nu și în condițiile în care Serena nu pare dispusă să joace prea mult în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Serena Williams nu s-a înscris pentru turneul de la Wuhan, următorul important din circuitul feminin, din categoria Premier 5. Iar șansele de a cere un wild-card sunt aproape nule. Astfel, Kiki Bertens și-ar putea consolida poziția a opta, iar jucătoarele aflate pe 9 și 10, Pliskova și Mertens, și-ar putea mări și ele avansul. Astfel încât Serenei să îi fie foarte greu să recupereze la singurul turneu la care ar mai putea participa înainte de Singapore, cel de la Beijing, chiar dacă vorbim de o competiție din categoria Premier Mandatory.

În schimb, dacă va câștiga finala contra niponei Naomi Osaka, Serena Williams obține alte 700 de puncte în ierarhia WTA Race, care ar putea conta decisiv în obținerea calificării la Turneul Campioanelor. Cu o victorie în finala din această seară, ora 23:00, Serena Williams ar ajunge la 3676 de puncte și ar urca până pe locul 7 în WTA Race, chiar peste adversara din această seară.

ADVERTISEMENT

Ar fi un avans de 423 de puncte față de jucătoarea care ar cădea pe locul 9 în Race, Kiki Bertens. Șanse mari să îi fie suficient pentru a fi prezentă la Singapore, acolo unde două jucătoare și-au asigurat deja calificarea. Este vorba despre Simona Halep și Angelique Kerber. Petra Kvitova, Caroline Wozniacki, Elina Svitolina și Sloane Stephens au și ele șanse foarte mari să fie prezente la turneul din Asia.

Și pentru Naomi Osaka este foarte important rezultatul finalei. Dacă nu se va impune astăzi, nipona va fi pe locul 8 în WTA Race. Are șanse să își mențină poziția, ultima care duce la Singapore, dar va avea o misiune foarte dificilă. În schimb, dacă va câștiga finala, va urca până pe locul 4 și ar avea practic ca și rezolvată calificarea la Singapore.

ADVERTISEMENT