Sporturi

Cum se pregătește Serena Williams de duelul cu Simona Halep. Antrenamente cu bărbați: Dimitrov și Tsitsipas

19.01.2019 | 13:21
Cum se pregateste Serena Williams de duelul cu Simona Halep Antrenamente cu barbati Dimitrov si Tsitsipas

Serena Williams încearcă să își relanseze cariera cu un nou titlu de Grand Slam. Legendara sportivă americană a ajuns în optimi, acolo unde o va întâlni pe numărul 1 mondial, Simona Halep. Serena s-a pregătit pentru actualul turneu de la Australian Open folosindu-se de o metodă specială. Ea s-a antrenat cu unii dintre jucătorii de top din circuitul masculin.

Printre tenismenii cu care Serena Williams a făcut sparing se numără numărul 15 mondial,  Stefanos Tsitsipas, numărul 21 Grigor Dimitrov, numărul 39 ATP Frances Tiafoe și numărul 88 mondial Bernard Tomic. Ultimul dintre jucătorii cu care Serena Williams s-a antrenat, înainte de startul Australian Open, a fost și tânărul Christopher Eubanks. Americanul care ocupă locul 170 mondial și a ajuns pentru prima data pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam s-a arătat încântat de experiența de a face sparing cu Serena Williams. „Unii dintre prietenii mei care nu prea se pricep la tenis au spus << Dacă se antrenează cu Serena, înseamnă că e destul de bun”, a spus Eubanks, pentru NY Times.

Serena Williams se antrenează cu bărbați pentru duelul cu Simona Halep

De altfel, nu este prima oară când Serena Williams s-a antrenat cu jucătorii de tenis. Ea este obișnuită să facă sparing cu tenismeni care au fost în circuit. De-a lungul carierei, Serena Williams i-a avut ca parteneri pe Sascha Bajin, care a ajuns și pe 1149 mondial, pe Robbye Poole, 414 ATP și în prezent schimbă mingi cu Jarmere Jenkins, numărul 190 mondial.

În ciuda antrenamentelor de la Australian Open, antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, se arăta destul de îngrijorat de prestația lui Halep împotriva lui Venus: „Știm că Simona este o luptătoare extraordinară, o jucătoare foarte bună. Dar felul în care închide unghiurile este extraordinar, știm și că este o jucătoare de contră foarte bună. Avem o șansă pe serviciul doi, va trebui să tăiem din raliurile lungi. S-ar putea însă ca Simona să fie un pic prea periculoasă pentru noi”, a spus tehnicianul francez, imediat după victoria de sâmbătă a Simonei.