Sport

Serena Williams aruncă în aer preţurile biletelor la US Open. Pe „piaţa neagră” se vând de 200 de ori mai scump!

Serena Williams (40 de ani) se va retrage din tenis! Grand Slam-ul de la US Open va fi ultimul turneu la care va participa americanca. Interesul pentru competiția de la Flushing Meadows este enorm.
23.08.2022 | 20:03
Serena Williams arunca in aer preturile biletelor la US Open Pe piata neagra se vand de 200 de ori mai scump
Serena Williams aruncă în aer preţurile biletelor la US Open. Pe „piaţa neagră” se vând de 200 de ori mai scump! FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

US Open 2022 este ultimul turneu de Grand Slam al anului. Acesta se va desfășura în perioada 29 august – 11 septembrie. Pe tabloul principal se va afla și Simona Halep (locul 6 WTA), care este una dintre favoritele la cucerirea trofeului.

Interes enorm pentru US Open 2022, ultimul turneu al Serenei Williams

Turneul de la Flushing Meadows a stârnit un interes enorm, după ce Serena Williams a anunțat că US Open 2022 va fi ultima ei competiție din carieră. Astfel împătimiții tenisului și fanii americancei au cumpărat toate biletele pentru primele zile ale Grand Slam-ului de peste Ocean.

ADVERTISEMENT

Astfel s-au epuizat toate tichetele pentru primele zile, iar biletele care aveau prețul de numai 35 de dolari, au ajuns să fie acum vândute de bișnițari și cu 7000 de dolari, conform welovetennis.fr.

Arthur Ashe Stadium, arena pe care ar urma să joace Serena Williams, are o capacitate de 23000 de locuri. Americanii sunt disperați să o vadă la lucru pe sportiva de pe locul 410 WTA. În urmă cu câteva săptămâni, la Cincinnati, aceștia au făcut scandal, după ce organizatorii au decis să mute ziua meciului cu Emma Răducanu.

ADVERTISEMENT

Premii uriașe la ultimul Grand Slam al anului

Interes va fi și din partea jucătorilor care vor participa la US Open 2022. Premiile de la ultimul Grand Slam al anului sunt enorme. Acestea vor depăși 60 de milioane de dolari. Sumă record, având în vedere că, în 2021, s-au pus la bătaie 57,5 milioane de euro.

Jucătoarea și jucătorul care se vor impune în turneul de simplu vor încasa nu mai puțin de 2,6 de dolari. În ceea ce privește proba de dublu masculin și feminin, echipele campioane vor lua câte 688.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Simpla prezență pe tabloul principal de la US Open va fi recompensată cu 80.000 de dolari în proba de simplu, în timp ce calificarea în turul al doilea va oferi un cec de 121.000 de dolari.

Sumele de la US Open 2022 vor fi infinit mai mari decât cele de la ediția de acum șase ani, cu 85% în primul tur și cu 57% în turul secund.

ADVERTISEMENT

Supriză și pentru sportivii care vor juca în calificări la Flushing Meadows. Pentru aceștia este alocată o sumă totală de 6,25 milioane de dolari. În 2016, suma totală din calificări era de 1,94 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT