Sport

Serena Williams, implicată într-un business de 4,3 miliarde de dolari în fotbal fantasy! „Va câștiga titluri și în afaceri”

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, aflată pe locul 59 WTA, se va implica în promovarea fotbal fantasy în Statele Unite, prin intermediul unei firme la care soțul ei este acționar.
21.01.2022 | 14:57
Serena Williams implicata intrun business de 43 miliarde de dolari in fotbal fantasy Va castiga titluri si in afaceri
Serenei Williams a fost băgată în business-ul cu fotbal fantasy de soțul ei, Alexis Ohanian. Sursa foto: essentiallysports.com
ADVERTISEMENT

Serena Williams nu a mai jucat niciun meci de la începutul lunii iunie a anului 2021, când a fost învinsă în optimi la Roland Garros de kazaha Elena Rybakina cu 6-3, 7-5. Ulterior, a fost prezentă la Wimbledon, dar a abandonat în primul tur, când era la egalitate în primul set cu belarusa Aliaksandra Sasnovich.

Serena Williams va promova fotbal fantasy în America de Nord

Aflată în căutarea celui de-al 24-lea titrlu de Mare Șlem, care ar face-o cea mai titrată sportivă din istorie, Serena nu stă departe de sport. Ea a acceptat să devină consilier al companiei football fantasy Sorare, informează essentiallysports.com.

ADVERTISEMENT

Este vorba de noua tehnologie block-chain, valoarea fiind estimată la 4,3 miliarde de dolari. Practic, Serena va promova jocul în America de Nord, acolo unde Sorare vrea să se extindă. Zona nu este aleasă întâmplător, având în vedere popularitatea pe care o are Serena Williams la ea în țară.

Serenei Williams a fost băgată în business-ul cu fotbal fantasy de soțul ei

Acest parteneriat a fost posibil cu ajutorul soțului Serenei, Alexis Ohanian, unul dintre investitorii de la Sorane. „Când ne gândim la web3 și la cripto ne dăm seama că acesta este ceea ce se va cere în următorii ani”, a justificat Serena Williams alegerea făcută.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, a felicitat-o pe eleva lui pentru noua ei aventură din afara terenului. „Serena obișnuia să câștige titluri la tenis, dar acum va face acest lucru și în afaceri. Este noul trend, care va crește”, a scris Patrick Mouratoglou pe twitter.

Compania Sorane are sediul în Franța și are multe contracte, inclusiv cu campionatele din Spania și Germania, iar după ce Serena a devenit consilier, firma a decis să adauge cel puțin două sporturi americane în acest proiect.

ADVERTISEMENT

Serena Williams a stabilit un record la o licitație de lux

Nu este singurul domeniu în care numele Serenei Williams produce bani. Chiar dacă nu a mai câștigat niciun titlu de Mare Șlem din 2017, când a învins-o la US Open pe sora ei, Venus, cu 6-4, 6-4, americanca rămâne cel mai important nume din istoria tenisului.

Dovada este faptul că fanii o pun în fruntea preferințelor. Concret, la o licitație organizată de casa Goldin Auctions, în New Jersey, un cartonaș cu Serena la sezonul său de debut, având autograful jucătoarei pe el, a fost vândut cu 44.280 de dolari, ceea ce reprezintă un record în materie pentru sportul feminin.

ADVERTISEMENT

Precedentul record era deținut de fosta jucătoarea americană de fotbal Mia Hamm, al cărui cartonaș din sezonul său de debut a fost achiziționat în luna iunie pentru 34.440 de dolari.

Serena Williams a spus care a fost cel mai dur moment al careierei ei

Pe de altă parte, Serena Williams a făcut dezvăluiri emoționante, cu ocazia premierei filmului „King Richard”, care dezvăluie impactul pe care tatăl lor l-a avut în strălucita lor carieră în tenis.

Producția cinematografică, în care personajul principal este Richard Williams și care este jucat de cunoscutul actor Will Smith, este bazată pe o poveste reală. Iar după premieră Serena a dezvăluit care a fost cel mai dur moment al carierei ei.

Pe 14 martie 2001, ea trebuia să joace semifinala turneului de la Indian Wells, împotriva lui Venus, dar aceasta s-a reatras. Cu o zi înainte, fosta jucătoare rusă Elena Dementieva spunea că Richard Willams va determina care dintre cele două surori va juca în ultimul act.

Iar în timpul finalei, Serena Williams a fost huiduită de toți cei din tribune. „Îmi amintesc că am jucat acel meci infam la Indian Wells. A fost unul dur pentru mine. A fost atât de greu.

Nu voi uita niciodată cum am condus maşina plângând. Am ajuns la o benzinărie, nu a fost nicio sărbătoare, eu doar plângeam şi plângeam.

Chiar şi după 14 ani a fost foarte traumatizant. Vorbiţi despre stresul post-traumatic şi anxietatea mentală. Eu îmi amintesc că stăteam la vestiare şi mă gândeam:

‘Stai, nu mă întorc acolo. Nu cred că ar trebui să fac asta. Dacă ei încep să huiduie din nou?’ Mi-a fost foarte greu”, a declarat Serena Williams.

Ea a revenit la Indian Wells abia în 2015, când a fost eliminată în semifinale, după un an a pierdut finala, iar la următoarele două ediții a ajuns până în turul 3.

ADVERTISEMENT