Sporturi

Serena Williams, cea mai dură înfrângere din carieră! Umilită de Johanna Konta. Video

01.08.2018 | 09:47
Serena Williams cea mai dura infrangere din cariera Umilita de Johanna Konta Video

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, cap de serie numărul 6 și locul 26 WTA, a suferit cea mai dură înfrângere din carieră la turneul de categorie Premier de la San Jose. Fostul lider al clasamentului mondial a pierdut meciul din primul tur cu britanica Johanna Konta, locul 48 WTA, cu scorul de 6-1, 6-0, în doar 51 de minute.

Ajunsă la 36 de ani Serena Williams, a câștigat primul ghem al meciului de la San nJose, dar le-a pierdut lamentabil pe următoarele 12. Spre uimirea celor 3.000 de spectatori prezenți la meci, ea a comis 25 de greșeli neforțate față de doar 9 ale adversarei sale și a avut un procentaj de de 41% pe primul serviciu.

Anterior, cea mai dură înfrângere din carieră a Serenei Williams era în fața Simonei Halep

”Cred că Johanna a făcut un meci perfect, iar eu nu am fost deloc agresivă astăzi. Am făcut un meci slab, dar știu că pot juca de o mie de ori mai bine. Am atâtea lucruri în minte în cât nu am timp să fiu șocată de o astfel de înfrângere. Cred că adversara mea a făcut cel mai bun joc al ei din ultimele 18 luni”, a declarat Serena Williams la finalul întâlnirii, conform site-ului oficial al WTA.

Acesta a fost primul meci susținut de Serena Williams, câștigătoare a 23 de turnee de Grand Slam, după ce a pierdut finala de la Wimbledon în fața sportivei germane Angelique Kerber, scor 6-3, 6-3.

Anterior, cea mai dură înfrângerea din cariera Serenei Williams data de la Turneul Campioanelor din 2014 de la Singapore, atunci când a fost învinsă în faza grupelor de Simona Halep cu scorul de 6-0, 6-2.

Pentru jucătoarea americană de tenis urmează participarea la Rogers Cup, competiție pe care a câștigat-o în 2001, 2011 și 2013, de fiecare dată când s-a disputat la Toronto. Serena Williams a primit un wild-card din partea organizatorilor turneului de la Montreal, la care nu a mai jucat din 2014. Înainte a de a participa la US Open, fostul lider al ierarhiei mondiale va mai juca la turneul de la Cincinnati.

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams a suferit cea mai dură înfrângere din carieră la turneul de categorie Premier de la San Jose
Jucătoarea americană de tenis Serena Williams a suferit cea mai dură înfrângere din carieră la turneul de categorie Premier de la San Jose

Serena Williams a făcut o postare pe rețelele de socializare prin care a spus că se simte discriminată de Agenția Mondială Antidoping, din cauza numeroaselor controale inopinante la care este supusă, în vreme ce restul jucătoarelor din circuit sunt tratate cu mult mai mare lejeritate de aceiași comisari. “Vine timpul din zi pentru a face un test inopinat și singura testată este Serena. Dintre toți jucătorii s-a demonstrat că eu sunt cea mai testată. Discriminare? Așa cred. Cel puțin voi menține sportul curat #StayPositive. Dar sunt pregatită să fac orice ca să avem un sport curat, așa că veniți. Sunt entuziasmată”, a scris Serena Williams pe pagina sa de Twitter.

La sfârșitul anului trecut, Serena Williams a revenit pe terenul de tenis la un turneu demonstrativ disputat la Abu Dhabi. Jucătoarea americană a născut o fetiță la 1 septembrie 2017, pe care a botezat-o Alexis Olympia Ohanian Jr. Serena Williams s-a căsătorit cu Alexis Ohanian în noiembrie 2017, iar ceremonia a avut loc la Centrul de Arte Contemporane. Evenimentul a costat aproximativ 1 milion de dolari, iar la eveniment au fost mai multe personalităţi celebre precum: Beyonce, Jay Z, Kris Jenner, Ciara, Eva Longoria, Kelly Rowland sau Meghan Markle.