Sporturi

Serena Williams continuă conflictul cu Ion Țiriac. Ce decizie a luat americanca

07.04.2021 | 13:19
Serena Williams continua conflictul cu Ion Tiriac Ce decizie a luat americanca
ADVERTISEMENT

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams continuă conflictul cu Ion Țiriac și nici nu se gândește să participe la turneul de la Madrid, deținut de omul de afaceri român, care este programat în perioada 29 aprilie – 8 mai.

Cea mai titrată jucătoare din circuitul WTA a luat această decizie după ce fostul tenismen a jignit-o în mai multe rânduri, iar ultima dată a spus despre ea că ar trebui să se retragă din cauza vârstei și a greutății.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce Serena a învins-o pe Simona Halep la Australian Open 2021, soțul americancei, Alexis Ohanian, a lansat un atac dur la adresa lui Țiriac, pe care l-a numit ”rasist, sexist și clovn”.

Conflictul dintre Ion Țiriac și Serena Williams revine în actualitate

Conflictul dintre Ion Țiriac și Serena Williams ar fi început în urmă cu mai mulți ani, după ce americanca ar fi refuzat să participe la o ediție a Mutua Madrid Open, competiție patronată de român și pe care americanca a câștigat-o în 2012 și 2013.

ADVERTISEMENT

După ce relațiile dintre cei doi au devenit extrem de reci, Serena Williams a luat decizia, în 2015, să nu mai participe la turneul din capitala Spaniei, iar boicotul său continuă și în acest an, ea fiind singura jucătoare din Top 40 care nu s-a înscris la competiția de la Madrid.

În schimb, Ion Țiriac o va avea pe Simona Halep la întrecerea organizată la Caja Magica, dar și pe celelalte nume mari din tenisul feminin, precum Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Sofia Kenin sau Elina Svitolina.

ADVERTISEMENT

Tripleta Djokovic, Nadal, Federer se reunește la Madrid

O altă mare lovitură reușită de Ion Țiriac în perspectiva turneului de la Madrid este reunirea trio-ului care domină de ani buni tenisul masculin. După ce Novak Djokovic și Rafael Nadal și-au anunțat prezența, și Roger Federer a confirmat că va participa la Mutua Madrid Open.

Elvețianul a revenit în circuit la turneul de la Doha după o pauză de aproape 13 luni și a disputat în Qatar doar două meciuri. L-a învins pe britanicul Daniel Evans în primul tur pentru ca mai apoi să piardă în fața georgianului Nikoloz Basilashvili.

ADVERTISEMENT

Deși nu este un fan al zgurei, suprafață pe care se joacă în capitala Spaniei, Federer va merge la turneul lui Țiriac pentru a se pregăti pentru marile obiective din acest sezon: Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT