Sporturi

Serena Williams continuă conflictul cu Ion Țiriac! Decizie dură a fostului lider WTA

27.03.2019 | 10:02
Serena Williams continua conflictul cu Ion Tiriac Decizie dura a fostului lider WTA

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams continuă conflictul pe care îl are cu Ion Țiriac și nu va participa la turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, care este patronat de omul de afaceri român. Cei doi au avut declarații destul de dure unul la adresa celuilalt în ultimul an de zile, iar fostul lider mondial a boicotat competiția din capitala Spaniei și în 2018.

Serena Williams continuă conflictul cu Ion Țiriac

ESPN a anunțat că antrenorul Patrick Mouratoglu a confirmat faptul că jucătoarea americană nu va participa la competiția de la Madrid, care se va desfășura la începutul lunii mai, și va reveni în circuit odată cu turneul de categorie Premier 5 de la Roma, care va avea startul în 13 mai. Deși motivul absenței de la Madrid nu a fost făcut public, este clar că Serena Williams nu va participa după ce a intrat în conbflict cu Ion Țiriac.

În aprilie 2018, omul de afaceri român a avut o declarație dură la adresa tenisului feminin, fiind nemulțumit de faptul că deși la Madrid primesc aceleași premii ca și băieții, fetele nu aduc aceleași încasări. ”Eu patronez turneul de la Madrid şi le ofer aceleaşi premii bărbaţilor şi femeilor. Dar banii aduşi de femei reprezintă doar 25% din totalul încasărilor. Din tenisul feminin actual lipsesc personalităţile puternice… Cu tot respectul, dar Serena Williams are 36 de ani şi 90 de kilograme! Aş vrea să văd altceva, aş vrea să mai văd o jucătoare precum Steffi Graf”  a declarat Ţiriac.

Serena Williams cu trofeul câștigat la Madrid în 2012
Serena Williams cu trofeul câștigat la Madrid în 2012

Țiriac și Serena Williams, conflict fără sfârșit

Serena Williams a reacționat imediat și, pe lângă faptul că a refuzat să mai participe la Madrid, a spus: Mereu am spus că oamenii au dreptul o opinie. E clar că tenisul feminin este mai mult decât mine, mult mai mult. Dar voi vorbi cu el, credeți-mă! O să am o discuție cu el. Este un comentariu ignorant, o declarație sexistă! Poate că este un om ignorant”.

Ion Țiriac a mai avut o afirmație dură la adresa Serenei Williams, după ce aceasta a primit doar o amendă în urma comportamentului din finala de la US Open 2018, atunci când s-a certat cu arbitrul Carlos Ramos. Omul de afaceri a mai spus despre cele două surori Williams că pe plan sportiv au revoluționat tenisul, dar că într-un alt aspect cele două au eșuat lamentabil.