Sporturi

Serena Williams, în semifinale la US Open 2018! A eliminat ultima jucătoare de top 10 din concurs

05.09.2018 | 07:12
Serena Williams in semifinale la US Open 2018 A eliminat ultima jucatoare de top 10 din concurs

Serena Williams, în semifinale la US Open 2018, după ce a învins-o în minimum de seturi pe Karolina Pliskova, scor 6-4, 6-3. A fost partida cu numărul 100 pentru jucătoarea din SUA pe arena Arthur Ashe și prima ei victorie contra unei jucătoare de top 10 în 2018. În semifinale la New York o va înfrunta pe Anastasija Sevastova, cea care a trecut astăzi de Sloane Stephens, deținătoarea trofeuluiVezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Karolina Pliskova a fost cea care a dominat prima parte a partidei. A condus cu 4-2 în primul set, ajutată și de foarte multe erori neforțate comise de Serena Williams. Americanca și-a ajustat jocul în cele din urmă, în vreme ce Pliskova a coborât în mod evident nivelul. Iar Serena a profitat din plin și a închis primul set la patru, pentru a-și extinde apoi seria de game-uri consecutive la opt. A condus cu 4-0 în setul doi și, chiar dacă Pliskova a dat semne de revenire, și a făcut trei game-uri, Williams a închis meciul cu un game la zero.

Serena Williams, în semifinale la US Open 2018! A 36-a oară în penultimul act la un Grand Slam

Serena Williams a ajuns la 36 de semifinale în turneele de Grand Slam și s-a impus deja de șapte ori la Flushing Meadows. Are o șansă importantă să își adauge al șaptelea trofeu în palmares, în condițiile în care US Open 2018 nu va avea nicio jucătoare de top 10 în faza semifinalelor. Sloane Stephens şi Karolina Pliskova, ultimele reprezentante ale elitei WTA a momentului, au fost eliminate în faza sferturilor de finală. Naomi Osaka – Lesia Tsurenko şi Carla Suarez Navarro – Madison Keys sunt meciurile care vor stabili a doua semifinală a competiţiei.

Serena Williams, în semifinale la US Open 2018 (2)
Anastasija Sevastova este ultimul obstacol pentru Serena Williams înaintea unei noi finale la US Open

Serena Williams, în semifinale la US Open 2018! În grafic pentru calificarea la Turneul Campioanelor

După calificarea în semifinale la US Open 2018, Serena Williams şi-a asigurat o ascensiune de opt poziţii în clasamentul WTA, până pe locul 18. Iar în cazul în care reuşeşte să se impună în finala de la Flushing Meadows, care va avea loc pe 8 septembrie, Serena ar urma să urce până pe locul 11 în clasamentul WTA, cu un total de 3676 de puncte. O victorie cu Sevastova ar însemna pentru americancă a doua calificare consecutivă în finala unui turneu de Grand Slam, după cea de la Wimbledon 2018, când a fost învinsă de Angelique Kerber.

Serena Williams, în semifinale la US Open 2018! Pentru Slamul numărul 24!

Serena Williams este în ascensiune şi în ierarhia WTA Race, în care se contabilizează exclusiv rezultatele obţinute în 2018. Într-un clasament live, Serena este pe locul 14, urcare de şapte poziţii. În plus, o victorie la New York ar aduce-o pe locul şapte în Race, adică foarte aproape de o calificare pentru Turneul Campioanelor, la Singapore. Rămâne de văzut dacă Serena va decide să participe la turneele din Asia în acest an.

Serena Williams s-a impus ultima dată la Flushing Meadows în 2014, iar ultimul ei titlu de Grand Slam a fost obţinut la Australian Open, în 2017, când era deja însărcinată. Are câte şapte titluri la Melbourne şi Wimbledon şi doar şase în acest moment la US Open. La acestea se adaugă trei la Roland Garros, pentru un impresionant total de 23 de titluri de Grand Slam.