Fotbal international

Serena Williams investește în fotbalul feminin alături de fiica sa. Ce vedete de la Hollywood s-au alăturat proiectului

21.07.2020 | 21:51
Serena Williams investeste in fotbalul feminin alaturi de fiica sa Ce vedete de la Hollywood sau alaturat proiectului
ADVERTISEMENT

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams va investi în fotbalul feminin din țara sa alături de fiica sa Olympia și de soțul său Alexis Ohanian.

Numele echipei şi terenul propriu nu sunt stabilite încă, dar grupul de proprietari se numeşte Angel City. În prezent, în liga nord-americană de fotbal feminin nu există o echipă cu sediul în California.

ADVERTISEMENT

Comisarul NWSL, Lisa Baird, spune că liga a căutat de mult timp o echipă cu sediul la Los Angeles, unde există deja un interes ”masiv” pentru fotbalul feminin.

Fotbalul feminin va avea un investitor important: Serena Williams

Jurnaliștii de la BBC au anunțat că un grup din care fac parte, printre alţii, jucătoarea de tenis Serena Williams şi actriţa Natalie Portman va finanţa o nouă echipă feminină de fotbal, cu sediul în Los Angeles, care va evolua în sezonul 2022 al Ligii Naţionale nord-americane.

ADVERTISEMENT

Soţul Serenei Williams, Alexis Ohanian, co-fondator al companiei de tehnologie Reddit, face parte din grupul de proprietari. Fiica cuplului, Olympia, în vârstă de doi ani, este şi ea pe lista investitotilor.

În acest grup mai figurează 14 foste jucătoare ale echipei naţionale americane, actriţele Eva Longoria, Jennifer Garner, Uzo Aduba, Jessica Chastain şi America Ferrera, dar şi investitori din sectoarele tehnologiei şi mass-media.

ADVERTISEMENT

”Astăzi facem un pas emoţionant prin anunţarea primei echipe finanţate şi conduse în proporţie majoritară de femei. Sunt încântată de oportunitatea de a fi partener cu acest grup incredibil de oameni pentru a aduce o echipă profesionistă de fotbal feminin în Los Angeles”, a declarat actrița Natalie Portman.

”Împreună ne propunem nu doar să construim o echipă câştigătoare pe teren, ci şi să dezvoltăm o bază de fani loiali şi pasionaţi. Sperăm, de asemenea, să avem un impact substanţial asupra comunităţii noastre, angajându-ne să extindem accesul la sport pentru tinerii din Los Angeles prin relaţia noastră cu Fundaţia LA84”, a mai spus ea.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, spune că este greu ca o jucătoare să evolueze atât la turneele din SUA, cât şi la cele din Europa, sugerând astfel că eleva lui va juca numai la US Open, unde şi-a anunţat deja participarea, nu şi la Roland Garros.

ADVERTISEMENT