Sport

Serena Williams nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ce a spus despre absența Simonei Halep de la Wimbledon

Serena Williams merge la Wimbledon 2021, unde țintește titlul de Grand Slam cu numărul 24. Nu va fi prezentă și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
27.06.2021 | 17:33
Serena Williams nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo Ce a spus despre absenta Simonei Halep de la Wimbledon
Serena Williams nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dar vrea să dea lovitura la Wimbledon. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Serena Williams este de mai mult timp în căutarea titlului de Grand Slam cu numărul 24, prin care ar putea să o egaleze pe Margaret Court, deținătoaerea recordului. Dar ultimele turnee majore au adus tot atâtea motive de dezamăgire pentru Serena.

În condițiile în care Simona Halep și Naomi Osaka lipsesc de la Wimbledon 2021, iar multe dintre jucătoarele de top sunt departe de cea mai bună formă, Serena pare a avea o șansă formidabilă pentru titlu.

ADVERTISEMENT

Serena Williams crede că misiunea ei la Wimbledon 2021 rămâne dificilă: “Nu mai există meciuri ușoare”

În 2019, Serena Williams pierdea finala de la Wimbledon chiar în fața Simonei Halep. Totuși, jucătoarea din SUA consideră că sunt în continuare multe rivale puternice în lupta pentru titlul la All England Club.

“Tabloul feminin este atât de amplu, indiferent de adversară. Nu mai există meciuri ușoare, trebuie mereu să fii pregătit. Toată lumea muncește mult pentru a fi la un nivel bun”, a declarat Serena Williams într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Serena Williams are un debut destul de facil în turul 1 la Wimbledon. O va înfrunta pe Aliaksandra Sasnovich, din Belarus, jucătoare de pe locul 100 în clasamentul WTA.

Serena Williams nu merge la Jocurile Olimpice. Nadal și Thiem s-au retras și ei de la Tokyo, ar putea urma Federer

Serena se concentrează pe obținerea unui nou titlu de Grand Slam, dar nu își face planuri și pentru participarea la Jocurile Olimpice. A anunțat că nu are în plan să meargă la Tokyo, într-un stil destul de ciudat.

ADVERTISEMENT

“Din câte știu, nu sunt pe lista olimpică. Și, dacă aș fi, n-ar trebui să fiu acolo. Sunt o mulțime de motive pentru care am luat această decizie în privința Jocurilor Olimpice”, a declarat Serena Williams la conferința de presă.

Mai mulți jucători de top, printre care Rafael Nadal și Dominic Thiem, au anunțat că nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Roger Federer ar putea anunța și el aceeași decizie după turneul de la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Serena Williams, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra. Caută titlul de Grand Slam cu numărul 24

Turneul olimpic de tenis de la Tokyo se va disputa în perioada 24 iunie – 1 iulie. Darren Cahill a anunțat că nu va merge alături de Halep la Jocurile Olimpice. Simona Halep încearcă să se recupereze și să ajungă într-o formă cât mai bună.

Serena Williams este medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, performanță pe care a reușit să o obțină în 2012, la Londra. Are și 23 de titluri de Grand Slam, ultimul dintre ele obținut la Australian Open 2017.

Serena Williams s-a impus de șapte ori la Wimbledon, ultima dată în 2016. Mai ale șapte trofee și la Melbourne, 6 la US Open și 3 la Roland Garros.

ADVERTISEMENT