Sporturi

Serena Williams o avertizează pe Simona Halep după calificarea în semifinale la US Open 2018: “Acum pot înfrunta jucătoarele din Top 10”

05.09.2018 | 10:58
Serena Williams o avertizeaza pe Simona Halep dupa calificarea in semifinale la US Open 2018 Acum pot infrunta jucatoarele din Top 10

Serena Williams o avertizează pe Simona Halep la US Open 2018. Fostul lider mondial din WTA ameninţă sportivele din Top 10.

Serena Williams, în semifinale la US Open 2018, după ce a învins-o în minimum de seturi pe Karolina Pliskova, scor 6-4, 6-3. A fost partida cu numărul 100 pentru jucătoarea din SUA pe arena Arthur Ashe și prima ei victorie contra unei jucătoare de top 10 în 2018. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

În semifinale la New York, Serena Williams, fostul lider mondial din WTA o va înfrunta pe Anastasija Sevastova, cea care a trecut astăzi de Sloane Stephens, deținătoarea trofeuluiSerena Williams a ajuns la 36 de semifinale în turneele de Grand Slam și s-a impus deja de șapte ori la Flushing Meadows. Are o șansă importantă să își adauge al șaptelea trofeu în palmares, în condițiile în care US Open 2018 nu va avea nicio jucătoare de top 10 în faza semifinalelor.

Serena Williams o avertizează pe Simona Halep la US Open 2018

Serena Williams ameninţă Top 10 WTA. “Am fost la câțiva pași de victorie la ultimul Grand Slam, așa că nu mă grăbesc. Sunt conștientă că mai am mult de muncit pentru a câștiga un turneu major, chiar dacă acum am ajuns în semifinale. Iau fiecare turneu în parte, la propriu. Victoria cu Pliskova reprezintă un pas uriaș pentru mine. Este șocant că e prima mea victorie cu o jucătoare de Top 10.”

“Am fost aproape de acest obiectiv la Cincinnati, însă acolo am pierdut. Altul putea fi rezultatul dacă mai aveam un meci. Acum am avut șansa să am mai multe meciuri în picioare. Am fost atât de ușoară în aceste partide, iar acum simt că sunt la nivelul la care pot juca și pot înfrunta sportivele uimitoare din Top 10″, a spus Serena într-o conferință de presă.

Serena Williams, în grafic pentru calificarea la Turneul Campioanelor

După calificarea în semifinale la US Open 2018, Serena Williams şi-a asigurat o ascensiune de opt poziţii în clasamentul WTA, până pe locul 18. Iar în cazul în care reuşeşte să se impună în finala de la Flushing Meadows, care va avea loc pe 8 septembrie, Serena ar urma să urce până pe locul 11 în clasamentul WTA, cu un total de 3676 de puncte. O victorie cu Sevastova ar însemna pentru americancă a doua calificare consecutivă în finala unui turneu de Grand Slam, după cea de la Wimbledon 2018, când a fost învinsă de Angelique Kerber.  Totul despre turneul de la Flushing Meadows.

Serena Williams, în cursa pentru Slamul cu numărul 24

Serena Williams este în ascensiune şi în ierarhia WTA Race, în care se contabilizează exclusiv rezultatele obţinute în 2018. Într-un clasament live, Serena este pe locul 14, urcare de şapte poziţii. În plus, o victorie la New York ar aduce-o pe locul şapte în Race, adică foarte aproape de o calificare pentru Turneul Campioanelor, la Singapore. Rămâne de văzut dacă Serena va decide să participe la turneele din Asia în acest an.

Serena Williams s-a impus ultima dată la Flushing Meadows în 2014, iar ultimul ei titlu de Grand Slam a fost obţinut la Australian Open, în 2017, când era deja însărcinată. Are câte şapte titluri la Melbourne şi Wimbledon şi doar şase în acest moment la US Open. La acestea se adaugă trei la Roland Garros, pentru un impresionant total de 23 de titluri de Grand Slam.