Simona Halep

Serena Williams, poveste zguduitoare: “Aproape că am murit când am născut-o pe Olympia”

19.01.2019 | 14:35
Serena Williams poveste zguduitoare Aproape ca am murit cand am nascuto pe Olympia

Joacă la cel mai înalt nivel, de parcă nu a lipsit niciodată din circuit. Serena Williams, adversara Simonei Halep din optimile de finală la Australian Open 2019, nu a uitat, însă, de clipele grele prin care a trecut la scurt timp după naşterea fiicei sale, Olympia. Serena Williams, poveste zguduitoare pe care a spus-o cu mai multe luni în urmă, într-un interviu acordat celor de la CNN.

„Am fost aproape de moarte după ce am născut-o pe Olympia. Deși am avut o sarcină destul de ușoară, fiica mea s-a născut de urgență, prin cezariană, după ce bătăile inimii sale au scăzut semnificativ în timp ce aveam contracții. Operația a decurs cum trebuie și, înainte să realizez, Olympia se afla în brațele mele.

Serena Williams, poveste zguduitoare. “Trăiesc cu frică din cauza istoricului meu medical”

A fost cel mai uimitor sentiment pe care l-am simțit în toată viața, însă la doar 24 de ore au urmat șase zile de incertitudine. A început cu un embolism pulmonar, adică o situație în care una sau mai multe artere din plămâni sunt blocate de cheaguri de sânge. Din cauza istoricului meu medical, trăiesc cu frică; astfel, când am început să îmi pierd respirația, n-am pierdut nicio secundă și am alertat asistentele medicale. De aici au pornit niște complicații medicale, dar sunt norocoasă că am supraviețuit”, a declarat Serena Williams pentru CNN.

Problemele au continuat pentru Serena Williams, câştigătoare a 23 de titluri de Grand Slam. Embolismul a provocat deschiderea operaţiei de cezariană: “M-am întors în sala de operație, unde medicii au descoperit un hematom de mari dimensiuni în abdomen. Când am ajuns, în cele din urmă, acasă, am fost nevoită să petrec șase săptămâni la pat. Sunt recunoscătoare că am avut acces la o echipă incredibilă de medici și asistente, care au știut exact cum să se ocupe de aceste complicații, dacă nu beneficiam de îngrijirea lor, n-aș mai fi fost astăzi aici”, a mai spus Serena pentru sursa citată.