News

Serena Williams, răspuns dur după eșecul suferit în fața Simonei Halep. “Ziua în care mă voi opri din asta e ziua în care voi fi în mormânt!”

14.07.2019 | 09:12
Serena Williams raspuns dur dupa esecul suferit in fata Simonei Halep Ziua in care ma voi opri din asta e ziua in care voi fi in mormant

Serena Williams a fost învinsă de Simona Halep în finala de la Wimbledon 2019, scor 2-6, 2-6, după un joc excelent făcut de sportiva din România. Americanca a susținut la finalul partidei o conferință de presă care a avut un moment în care reporterii au primit un răspuns dur din partea acesteia.

Serena Williams, răspuns dur după eșecul suferit în fața Simonei Halep

„Au fost câteva comentarii, în ultimele săptămâni, din partea lui Billie Jean King, cum că ar trebui să încetezi din a mai fi celebră pentru un an, să încetezi să mai lupţi pentru egalitate şi doar să te concentrezi pe tenis. Cum răspunzi?”, a fost întrebarea unui reporter prezent la conferința de presă susținută de Serena Williams.

Răspunsul acesteia nu s-a lăsat așteptat. “Ziua în care mă voi opri din a lupta pentru egalitate și pentru oameni e ziua în care voi fi în mormânt”, a spus Serena Williams pe un ton hotărât. Americanca este cunoscută pentru că în ultimii ani a susținut egalitatea între sexe și a condamnat abuzurile rasiale. Mai mult, în 2018 Serena și Venus au cerut ca femeile și bărbații să fie răsplătiți în mod egal, cu referire la premiile din tenis.

Serena Williams o îmbrățișează pe Simona Halep după finala de la Wimbledon 2019. Sursă foto: hepta.ro
Serena Williams o îmbrățișează pe Simona Halep după finala de la Wimbledon 2019. Sursă foto: hepta.ro

Laude pentru Simona Halep

Înainte de acest moment oferit în conferința de presă susținută la finalul partidei cu Simona Halep,  Serena Williams a vorbit despre sportiva din România și a oferit o lecție de fair-play. “Trebuie să găsesc din nou o modalitate de a câștiga finalele. Sunt foarte fericită pentru Simona. A jucat incredibil. Nu a fost greu din cauza accidentărilor. Nu pot să dau vina pe ele”, a spus Serena Williams.

În vârstă de 37 de ani, Serena Williams se află pe locul 10 în clasamentul WTA. Sportiva din America a adunat nu mai puțin de 88.856.834 de dolari pe parcursul carierei din tenis, iar acesta are nu mai puțin de 72 de titluri WTA.