Sport

Serena Williams, record fantastic la o licitație de lux! Americanca, pe aceeași linie cu Pele, Michael Jordan și Muhammad Ali

Serena Williams este una dintre cele mai apreciate sportive din toate timpurile, iar acest lucru s-a dovedit la o lictație unde a stabilit un record.
26.10.2021 | 13:39
Serena Williams record fantastic la o licitatie de lux Americanca pe aceeasi linie cu Pele Michael Jordan si Muhammad Ali
ADVERTISEMENT

Americanca a împlinit 40 de ani în urmă cu o lună și nu se gândește deocamdată la retragere, ea visând în continuare să mai câștige un Grand Slam și astfel egaleze recordul de 24 de astfel de trofee deținut de Margaret Court.

Ea a câștigat ultimul titlu de Grand Slam în 2017 la Australian Open, iar de atunci a mai jucat patru finale, toate pierdute.

ADVERTISEMENT

Record istoric reușit de Serena Williams la o licitație

Cu toate acestea Serena Williams este poate cel mai important nume din istoria tenisului, iar recordul stabilit la licitația organizată de casa Goldin Auctions, în New Jersey, atestă faptul că fanii o pun în fruntea preferințelor.

Astfel, conform ESPN, un cartonaș cu Serena la sezonul său de debut, având autograful jucătoarei pe el, a fost vândut la licitație cu suma de 44.280 de dolari, ceea ce reprezintă un record în materie pentru sportul feminin.

ADVERTISEMENT

Precedentul record era deținut de fosta jucătoarea americană de fotbal Mia Hamm, al cărui cartonaș din sezonul său de debut a fost achiziționat în luna iunie pentru 34.440 de dolari.

De ce vor fanii amintiri cu Serena

Fondatorul și președintele executiv al casei de licitații Goldin Auctions, Ken Goldin, a explicat că fanii o văd pe Serena Williams ca un sportiv care a marcat lumea tenisului feminin și din această cauză articolele ce sunt legate de ea au așa mare căutare.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce se întâmplă cu Serena este efectul dorinței oamenilor de a avea cartonașele cu cei mai buni din toate timpurile la un loc. Ei îi vor pe Pele, Muhammad Ali, Michael Jordan, Tiger Woods, Tom Brady…

Și Serena este inclusă pe această listă. Acesta cred că este singurul său avantaj în fața celorlalte sportive”, a declarat Goldin după licitația în care Williams a stabilit acest record.

ADVERTISEMENT

LeBron James, starul licitației

Pe lângă cartonașul cu Serena Williams, la licitația din New Jersey s-au vândut și alte articole sportive, unele mult mai scumpe decât cel al americancei. Nu mai puțin de 60 de obiecte s-au achiziționat cu peste 100.000 de dolari, iar opt dintre ele au costat mai mult de 500.000 de dolari.

Piesa de rezistență a licitației a fost un cartonaș cu imaginea și autograful celebrului baschetbalist al echipei Los Angeles Lakers, LeBron James, din sezonul 2003-2004, care s-a vândut cu fabuloasa sumă de 2.460.000 de dolari.

Serena Williams nu a mai apărut pe terenul de tenis de la turneul de la Wimbledon, acolo unde a abandonat întâlnirea cu Aliaksandra Sasnovich, din primul tur, din cauza unei accidentări la gamba dreaptă.

ADVERTISEMENT