Simona Halep

Serena Williams s-a retras de la Miami Open 2019! Simona Halep, drum liber spre finală

23.03.2019 | 22:36
Serena Williams sa retras de la Miami Open 2019 Simona Halep drum liber spre finala
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Serena Williams s-a retras de la Miami Open 2019 din cauza unei accidentări la genunchiul stâng. Vesate este una excelentă pentru Simona Halep, care ar fi putut să o întâlnească pe legendară sportivă americană în sferturile de finală ale competiției din Florida, turneu de categorie Premier Mandatory dotat cu premii în valoare de peste nouă milioane de dolari.

Serena Williams s-a retras de la Miami Open 2019

Anunțul cu retragerea Serenei Williams de la Miami Open 2019 a fost făcut pe pagina de Twitter a competiției. Oficialii turneului au postat că jucătoarea americană, a zecea favorită, este accidentată la genunchiul stâng, iar chinezoaica Qiang Wang, cap de serie numărul 18, se califică fără să joace în optimile de finală. ”Îi dorim Serenei o recuperare rapidă și sperăm să o vedem înapoi la Miami anul viitor”, se mai arată în mesaj.

ADVERTISEMENT

Vestea este una bună și pentru Simona Halep, care ar fi putut să o întâlnească în sferturile de finală de la Miami pe Serena Williams, după ce americanca a învins-o ultima dată în optimi la Australian Open 2019. Românca a scăpat astfel de o adversară importantă de pe traseul spre marea finală de la Miami, acolo unde va juca duminică, în turul trei, împotriva slovenei Polona Hercog.

Serena Williams salută publicul de la Miami după victoria din meciul cu Rebecca Peterson
Serena Williams salută publicul de la Miami după victoria din meciul cu Rebecca Peterson

Trei jucătoare din Top 10 sunt out de la Miami

Retragerea Serenei Williams vine după o altă mare favorită la victoria finală în turneul de la Miami a părăsit competiția încă din start. Ucraineanca Elina Svitolina a fost învinsă suprinzător în turul doi de chinezoaica Yafan Wang, cu scorul de 6-2, 6-4. O altă jucătoare din Top 10 care a părăsit prematur competiția din Florida este Aryna Sabalenka din Belarus, învinsă de australianca Ajla Timljanovic.

ADVERTISEMENT

Partida Simona Halep – Polona Hercog, din turul trei al turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami, se va disputa duminică seară. Adversara fostului lider mondial este una dintre jucătoarele de tenis cu  cele mai multe tatuaje. Slovena s-a născut la Maribor, dar și-a stabilit reședința în capitala Qatarului, Doha. Înaltă de 1,85 metri, ea a câștigat aproximativ trei milioane de dolari din tenis și are în palmares două titluri de simplu, ambele la Bastad în 2011 și 2012.