Sporturi

Serena Williams s-a retras de la Yarra Valley Classic! Mai merge la Australian Open?!

06.02.2021 | 10:00
Serena Williams sa retras de la Yarra Valley Classic Mai merge la Australian Open
Serena Williams Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Serena Williams a fost obligată să abandoneze în semifinalele turneului Yarra Valley Classic și le dă mari emoții organizatorilor de la Australian Open.

La sosirea în Australia, Serena Williams anunțase că obiectivul ei este câștigarea turneului în care a mai triumfat de șapte ori în carieră.

ADVERTISEMENT

Americanca îngroașă rândurile sportivilor care acuză probleme medicale înaintea startului AO. Între vedetele care riscă să nu se poată prezenta la primul Grand Slam al anului se numără și Simona Halep.

Serena Williams, abandon înaintea confruntării cu liderul mondial

Serena Williams a arătat o formă sportivă foarte bună în meciurile turneului Yarra Valley Classic, unul din cele trei evenimente premergătoare Australian Open.

ADVERTISEMENT

Americanca nu a avut emoții în primele tururi și le-a eliminat pe rând pe Daria Gavrilova, Tsvetana Pironkova și Danielle Rose Collins, dar s-a văzut nevoită să declare forfait chiar înaintea meciului cu lidera clasamentului WTA, Ashleigh Barty. Williams a acuzat dureri la umărul drept.

Vineri, americanca și-a aflat adversara din primul tur al Australian Open. Aceasta este Laura Siegemund, jucătoare germană de 32 de ani, ocupantă a poziției 51 WTA.

ADVERTISEMENT

Și Simona Halep a abandonat, la dublu

A doua favorită a turneului Australian Open, Simona Halep, are și ea probleme medicale cu doar o săptămână înaintea startului primului turneu de Mare Șlem al anului.

Românca era favorita numărul 1 a turneului Gippsland Trophy, dar a cedat incredibil de ușor în fața rusoaicei Ekaterina Alexandrova, scor 2-6, 1-6. Ulterior Simona Halep a anunțat că se retrage din turneul de dublu, din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

Conform tragerii la sorți, Simona Halep o va întâlni pe australianca Lizette Cabrera, locul 140 WTA, în turul inaugural de la AO. Turneul va porni la drum săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT