Serena Williams continuă scandalul de la US Open. Și-a criticat antrenorul

Ionut Neamţu    Claudiu Surmei   
în Tenis
10/09/2018, 12:46
Serena Williams continuă scandalul de la US Open. Și-a criticat antrenorul GALERIE FOTO
Serena Williams continuă scandalul de la US Open. Și-a criticat antrenorul

Serena Williams continuă scandalul de la US Open. După ce și-a pierdut cumpătul în finala cu Naomi Osaka și a avut un conflict cu arbitrul spaniol Carlos Ramos, americanca s-a luat public de antrenorul Patrick Mouratoglou, care a recunoscut că i-a dat indicații în timpul meciului pierdut cu scorul de 2-6, 4-6.

Sportiva nu vrea să recunoască faptul că s-a consultat cu antrenorul ei în timpul finalei de la US Open. Asta după ce Patrick Mouratoglou a recunoscut că i-a dat indicații. “Sunt sincer, trebuie să recunosc că m-am folosit de coaching. Dar oricine o face, știți și voi asta. Și antrenorul lui Naomi Osaka a făcut asta la fiecare punct, oricum. Există o regulă și există o psihologie pe care ar trebui să o aibă arbitrul de scaun. El ar trebui să spună că te-a văzut făcând asta și să acorde un avertisment. Dar ceea ce a făcut Carlos Ramos a fost atât de extrem. E păcat. Există o regulă, da, dar nu poți strica o finală de Grand Slam transformând-o într-o dramă și îl transformați în dramă”, a declarat Mouratoglou.

Antrenorul a încercat să explice ieșirile Serenei Williams din timpul finalei US Open 2018.Serena s-a simțit insultată, s-a simțit tratată precum o trișoare. S-a simțit complet umilită! De asta a reacționat în acest mod, iar integritatea e cel mai important lucru pentru ea”, a adăugat Mouratoglou.

Serena Williams continuă scandalul de la US Open

Serena Williams nu recunoaște că s-a consultat cu antrenorul ei și spune că nu înțelege de ce acesta a făcut declarațiile. “Chiar i-am trimis un mesaj în care l-am întrebat despre ce vorbește. Noi nu avem niciun fel de semne, niciodată nu am discutat despre asta. Eu nici măcar nu-l chem la on court coaching. Încerc să-mi dau seama de ce a spus asta. Nu înțeleg de ce a spus-o”, a spus Serena.

Totul a început după ce Serena Williams a primit un avertisment din partea arbitrului iberic pentru “coaching” în finala de la US Open. Serena Williams a fost extrem de furioasă de decizia arbitrului şi s-a dus imediat pentru a-i cere socoteală arbitrului. Ibericul nu a făcut nici un pas înapoi, deşi Serena chiar a chemat supervizorul turneului pentru a cere rectificarea deciziei. La scurt timp după acest incident, imediat după ce şi-a pierdut serviciul pentru prima dată în setul doi, Serena a rupt racheta cu o criză de nervi. A primit un al doilea avertisment şi, automat, i s-a dat “penalty point”. A fost un nou moment în care Serena a făcut scandal. La următoarea pauză, Serena Williams şi-a continuat războiul cu arbitrul spaniol şi a dus lucrurile mult prea departe. Eşti un hoţ, mi-ai furat un punct”, a fost replica pentru Ramos. Aceste nu a stat pe gânduri şi i-a dat un nou avertisment Serenei. De această dată a însemnat game penalty.

Serena a izbucnit în lacrimi şi l-a chemat pe supervizorul turneului. A avut o discuţie lungă şi cu acesta, după ce i-a spus lui Ramos că nu va mai arbitra nici un meci al ei. La final, după ce Naomi Osaka a câştigat setul doi cu 6-4, Serena şi-a îmbrăţişat minute în şir adversara, dar a refuzat să dea mâna şi cu arbitrul spaniol, căruia i-a transmis: Îmi datorezi scuze!”

Închide ×