Sporturi

Serena Williams se simte discriminată! “Simona Halep nu este testată anti-doping”

25.07.2018 | 20:46
Serena Williams se simte discriminata Simona Halep nu este testata antidoping

Serena Williams se simte discriminată de Agenția Mondială Antidoping, din cauza numeroaselor controale inopinante la care este supusă, în vreme ce restul jucătoarelor din circuit sunt tratate cu mult mai mare lejeritate de aceiași comisari. Într-o postare pe o rețea de socializare, Serena Williams nu s-a ferit să spună că se simte discriminată de această atitudine.

“Vine timpul din zi pentru a face un test inopinat și singura testată este Serena. Dintre toți jucătorii s-a demonstrat că eu sunt cea mai testată. Discriminare? Așa cred. Cel puțin voi menține sportul curat #StayPositive. Dar sunt pregatită să fac orice ca să avem un sport curat, așa că veniți. Sunt entuziasmată”, a scris Serena Williams pe pagina sa de Twitter.

Şi presa din SUA acuză un tratament nedrept pentru Serena Williams. Primele arătate cu degetul, ca fiind tratate cu mult mai mare indulgență de forurile abilitate, sunt chiar principalele rivale ale americancei. Printre ele, și Simona Halep. Conform presei de peste ocean, românca, alături de alte jucătoare, ca Angelique Kerber și Caroline Wozniacki, nu au fost testate nici măcar o dată în acest sezon.

tratament nedrept pentru Serena Williams
Simona Halep are cel mai bun sezon al carierei, încununat cu titlul de la Roland Garros.

Serena Williams se simte discriminată. Halep, Kerber şi Wozniacki, netestate în 2018?

“Caroline Wozniacki, Simona Halep și Angelique Kerber nu au fost testate niciodată în acest an. Sloane Stephens a fost testată o singură dată, în timp ce Maria Șarapova, care a fost suspendată pentru dopaj, nu a fost testată deloc”, scriu cei de la CBS. Deşi se vorbeşte despre un tratament nedrept pentru Serena Williams, trebuie amintit şi scandalul în care a fost implicată jucătoarea din SUA. În 2016, după ce un grup de hackeri ruși au spart o bază de date a USADA și au descoperit că Serena Williams a primit o excepție de la regulă pentru a putea folosi anumite substanțe, altfel considerate interzise, deoarece a depus unele acte conform cărora suferă de astm.