Sporturi

Serena Williams, serie de critici la adresa WTA! „Este un clasament nedrept”

Autor: Alexandru Năstase | 08.03.2019 | 18:46
Serena Williams contestă felul în care se face clasamentul WTA

Fostul lider mondial din circuitul de tenis feminin, Serena Williams a adus o serie de critici la adresa WTA! Americanca crede că a fost discriminată pentru că a devenit mamă în timp ce era jucătoare activă. Mai mult de atât, Serena susține că a avut de suferit din plin atunci când s-a întors. A pierdut aproape toate punctele după ce a rămas însărcinată, după care a dat numai peste adversare puternice în turneele la care și-a anunțat prezența.

Serena Williams, serie de critici la adresa WTA!

Serena Williams nu a ratat ocazia și a adus aminte și de finala de la US Open pierdută sezonul trecut. Americanca spune că fost discriminată şi atunci după ce s-a certat cu arbitrul Carlos Ramos. “Exista un standard dublu pe care il vedem si in tenis. Femeile sunt catalogate emotionale, isterice sau agresive, in timp ce barbatii care se comporta la fel nu sufera nicio consecinta. Este o bariera uriasa de care femeile se lovesc zi de zi”, a mai spus Serena.
Serena Williams, serie de critici la adresa WTA! Serena
Serena Williams a jucat în acest an o singură dată cu Simona Halep

A apărut o nouă versiune a clasamentului WTA

Contrele între Serena Williams și șefii WTA au apărut după ce, de curând, o companie din Statele Unite a conceput un alt clasament pentru tenisul feminin. Astfel, Universal Tenis a prezentat, pe baza unui software realizat de Oracle, ceea ce susține că este ordinea reală în circuitul WTA. Culmea, în ierarhia gândită de aceștia, Serena Williams este pe primul loc. De remarcat că în acest moment, fostul lider mondial ocupă locul 10 în topul oficial.

Serena Williams nu este singura care îmbrățișează noul clasament. Mai multe nume grele din tenis au început să cumpere acțiuni la compania care a realizat noua ierarhie. Roger Federer și Novak Djokovici se numără printre cei care au investit, în timp ce Rafael Nadal și Kim Clijsters folosesc deja softul la academiile de tenis pe care le dețin.

  • 805 victorii a bifat Serena Williams în circuitul WTA
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!