Sport

Serena Williams și-a anunțat retragerea din activitate: ”Nu mi-am dorit niciodată să aleg între tenis și familie”

La o zi distanță după ce s-a calificat în turul al doilea la WTA Toronto, Serena Williams a anunțat că se retrage din tenis. Fost lider mondial, americanca are nu mai puțin de 23 de trofee de Grand Slam în palmares.
09.08.2022 | 17:08
Serena Williams sia anuntat retragerea din activitate Nu miam dorit niciodata sa aleg intre tenis si familie
Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis, după 27 de ani de carieră fantastică
ADVERTISEMENT

Serena Williams este una dintre cele mai importante personalități din sportul internațional și o legendă vie a tenisului. Americanca de 40 de ani va juca anul acesta ultimele meciuri ale carierei.

US Open, ultima demonstrație

Cu 23 de titluri de Grans Slam în palmares, Serena Williams a decis ca ultimul turneu la care va intra în arenă să fie US Open. Alegerea sportivei este una simbolică, la Flushing Meadows cucerind primul trofeu important al carierei.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat în 1999, pe când avea doar 18 ani. De-a lungul timpului s-a mai impus de alte cinci ori în competiția de la New York.

Williams și-a anunțat retragerea la doar o zi distanță după ce a obținut prima victorie în circuitul mondial după 14 luni, 6-3, 6-4 cu Nuria Parrizas-Diaz, la WTA Toronto.

ADVERTISEMENT

”Credeți-mă, nu mi-am dorit niciodată să aleg între tenis și familie. Nu cred că este corect. Dacă aș fi fost bărbat, nu aș scrie asta pentru că aș fi jucat și câștigat meciuri în timp ce soția mea făcea munca fizică de a ne extinde familia. Poate că aș fi fost mai mult un fel de ’Tom Brady’ dacă aș fi avut ocazia.

Nu mă înțelegeți greșit: îmi place să fiu femeie și mi-a plăcut fiecare secundă cât am fost însărcinată cu Olympia. Eram una dintre acele femei enervante care adora să fie însărcinate și lucrau până în ziua în care a trebuit să mă prezint la spital.

ADVERTISEMENT

Mulți oameni nu își dau seama că eram însărcinată în două luni când am câștigat Australian Open în 2017. Dar împlinesc 41 de ani luna aceasta și trebuie să dau ceva”, a spus Serena Williams pentru celebra revistă Vogue.

Ce urmează pentru Serena Williams după retragerea din tenis

Marea campioană a mărturisit pentru sursa citată care sunt planurile de viitor și de ce nu agreează cuvântul retragere. Serena a lăsat să se înțeleagă și că își mai dorește copii.

ADVERTISEMENT

”Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul ’retragere’. M-am gândit la asta ca la o tranziție, dar vreau să fiu atentă la modul în care folosesc acest cuvânt, care înseamnă ceva foarte specific și important pentru o comunitate de oameni.

Poate cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce fac este evoluție. Sunt aici să vă spun că evoluez departe de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine.

Acum câțiva ani am înființat în liniște Serena Ventures, o firmă de capital de risc. La scurt timp după aceea, mi-am întemeiat o familie. Vreau să măresc acea familie”, a mai spus, între altele, Serena Williams.

23 de titluri de Grans Slam a câștigat Serena Williams în carieră: câte 7 la Australian Open și Wimbledon, 6 la US Open și 3 la Roland Garros

ADVERTISEMENT