Serena Williams vede în Cori Gauff viitorul star din tenisul mondial: “Eu nu eram aşa la vârsta ei”

Sorin Dumitrescu    Ionut Neamţu   
în Tenis
09/07/2019, 08:45
Serena Williams vede în Cori Gauff viitorul star din tenisul mondial: “Eu nu eram aşa la vârsta ei” GALERIE FOTO
Serena Williams despre Cori Gauff. Va fi un mare star

Aventura puştoaicei care a cucerit pe toată lumea la Wimbledon a fost încheiată în optimi de finală de către Simona Halep. Dar parcursul şi mai ales modul în care joacă tenis la numai 15 ani face pe foarte multă lume, inclusiv pe Simona Halep, să creadă că americanca va avea în anii care vor urma un cuvânt greu de spus. Printre partizanele sale se numără şi fostul număr 1 mondial, una dintre cele mai mari jucătoare din istoria acestui sport, Serena Williams, calificată şi ea în sferturile de finală la Wimbledon 2019.

Serena Williams vede în Cori Gauff viitorul star al tenisului feminin

Serena este gata să parieze că nu va mai trece mult până când compatrioata ei mai mică, ar fi putut chiar să îi fie mamă dacă se străduia un pic, va ajunge un star incontestabil al sportului alb. Serena consideră că puştoiaca de 15 ani nu este un simplu foc de paie, ci are foarte multe atuuri cu care va reuşi să urce până în vîrful piramidei.

Cea mai mică dintre surorile Williams este convinsă că în dreptul numelui lui Cori Gauff vor fi trecute multe titluri de Grand Slam şi că fata va putea ajunge chiar mai sus decât a făcut-o ea, pentru că deja este mult mai bună decât a fost vreuna dintre surorile Williams la vârsta ei.

Serena Williams despre Cori Gauff. Serena spune că la vârsta lui Cori se uita la desene animate

Cori Gauff era numărul 845 la începutul anului

“Cori Gauff este un star complet! Eu nu aveam nimic în comun cu ea la 15 ani. În primul rând, nu jucam aşa! Nici nu arătam aşa! Este atât de echilibrată. Eu mă uitam la desene animate la vârsta ei, cu siguranţă! Are un viitor strălucitor, cu siguranţă!”

Cori Gauff era la începutul anului numărul 845 mondial iar înainte de Wimbledon ajunsese pe locul 334. Acum saltul e de-a dreptul fabulos, urmând ca după Wimbledon să urce până pe locul 139 în lume, ceea ce este fantastic la vârsta ei. Singura problemă este că regulamentele ITF nu dau voie minorilor, până la 18 ani, să participe decât la maxim opt turnee pe an.

Închide ×