Sport

Serena Williams, cea mai bună din istorie! Pe cât e Halep

Serena Williams, deţinătoare a 23 de titluri de Grand Slam în carieră, a fost aleasă drept cea mai mare jucătoare a tuturor timpurilor de către o prestigioasă publicaţie din Statele Unite.
02.03.2018 | 18:13
Serena Williams cea mai buna din istorie Pe cat e Halep

Serena Williams este pe cale să se întoarcă pe teren, în competiţii, pe hard-ul nord-american, pentru a duce mai departe legenda ce o înconjoară. Cu o carieră de peste 20 de ani şi cu 23 de titluri de Grand Slam în carieră (record absolut în Era Open), mezina familiei Williams a primit o distincţie aparte, fiind numită de către un prestigios site american dedicat, drept cea mai bună jucătoare a tuturor timpurilor.

Iniţiativa a venit urmare a împlinirii a 50 de ani de Open Era, moment în care tenisul a fost considerat sport profesionist, americanii oferind o perspectivă asupra celor mai buni 25 de jucători şi a celor mai bune 25 de jucătoare ale ultimilor 50 de ani. Dacă în ceea ce priveşte tenisul masculin, Roger Federer a fost declarat cel mai bun, iar Rafael Nadal a fost doar al treilea, la feminin Serena este departe de orice altă jucătoare activă.

Serena, campioana absolută a tenisului!

Ecartul dintre Serena şi cea mai bine clasată jucătoare activă este unul considerabil, jurnaliştii americani plasând-o abia pe locul al optulea tocmai pe Venus Williams, sora ei mai mare. Simona Halep nu este prezentă în acest Top 25, ce mai cuprinde jucătoare active precum Maria Sharapova (#12), Victoria Azarenka (#22), Angelique Kerber (#23) şi Caroline Wozniacki (#24). România este reprezentată însă în topul masculin, de Ilie Năstase, ocupant al locului 19.

Cuvintele sunt măgulitoare la adresa Serenei, despre care americanii spun că nu a putut preda ştafeta nimănui, aşa cum Navratilova i-a predat-o lui Graf, iar Graf i-a predat-o ei. Este o campioană eternă, iar moştenirea va fi cu siguranţă greu de purtat, însă aşteptăm noi episoade de legendă, odată cu revenirea ei în circuit. Chiar şi fără clasment, rămâne cea mai bună. Chapeau!