Serge Gnabry, de la ”nu e suficient de bun să joace pentru West Bromwich” la eroul serii de Champions League pentru Bayern

SPECIAL FANATIK
Iulian Pavel    Adrian Baciu   
în Champions League
02/10/2019, 01:27
Serge Gnabry, de la ”nu e suficient de bun să joace pentru West Bromwich” la eroul serii de Champions League pentru Bayern SPECIAL FANATIK
Serge Gnabry, de la ”Nu e suficient de bun să joace pentru West Bromwich” la eroul serii de Champions League cu Bayern

Serge Gnabry, numele care stă pe buzele tuturor după seara de marți din UEFA Champions League, are un parcurs în carieră demn de a fi reprodus într-un film în care eroul principal caută să-și demonstreze valoarea. Tânărul jucător german a căutat acest lucru încă de la o vârstă foarte fragedă, dar s-a lovit mereu de un crud ”Nu ești suficient de bun pentru noi”. Într-un final mai mult decât fericit, Gnabry și-a găsit locul la cea mai mare echipă a Germaniei, Bayern Munchen.

Serge Gnabry, de la ”Nu e suficient de bun să joace pentru West Bromwich” la eroul serii de Champions League cu Bayern

Marți seară, pe Tottenham Hotspur Stadium, în Liga Campionilor, Serge Gnabry a realizat ceea ce probabil puțini au făcut și foarte puțini o vor mai face în fotbal: a marcat patru goluri pe terenul unei finaliste de Champions League. Serge Gnabry este acum un mega-star, un jucător, probabil, de sute de milioane de euro, de care Bayern nu se va despărți prea curând. Același Serge Gnabry este jucătorul despre care, nu cu foarte mulți ani în urmă, se zicea că nu are față de West Bromwich Albion.

Povestea lui Gnabry în fotbal a început în 2012. La doar 16 ani, puștiul german semna cu Arsenal, o echipă antrenată pe atunci de un Arsene Wenger iscusit în a găsi tineri de mare perspectivă. În același an a debutat pentru tunari în Cupa Angliei și în Premier League. Meciul din campionat cu Norwich de pe 20 octombrie 2012 l-a transformat pe Gnabry, la 17 ani și 98 de zile în al doilea cel mai tânăr jucător din istoria clubului în prima ligă, după Jack Wilshere. Se părea că drumul de la speranță la certitudine e unul extrem de scurt pentru Gnabry.

Accidentările și lipsa de încredere de la Arsenal l-au trimis în mediocritatea de la West Bromwich

Sezonul 2013-2014 începea și mai bine pentru Gnabry. Germanul juca tot mai des la prima echipă, iar reușitele sale începeau să apară. A marcat primul gol în campionat, într-o victorie cu Swansea, iar apoi a fost nominalizat pentru titlul de ”Golden Boy”. Forma sa îi aducea un nou contract pe Emirates, pe alte cinci sezoane. Următorul sezon, 2014-2015 avea să fie începutul necazurilor pentru Gnabry. O accidentare l-a scos din circuit și nu a prins niciun minut pentru Arsenal.

Accidentările și lipsa de încredere de la Arsenal l-au trimis în mediocritatea de la West Bromwich
Accidentările și lipsa de încredere de la Arsenal l-au trimis în mediocritatea de la West Bromwich

Revenit după accidentare în sezonul 2015-2016, Gnabry a fost împrumutat de Wenger la West Bromwich Albion. Aici, tânărul german a întâlnit un antrenor Tony Pulis care i-a pus repede eticheta de ”jucător nu suficient de bun pentru West Bromwich Albion”. Incredibil, dar adevărat, talentatul Serge Gnabry a primit doar 12 minute într-un sezon din partea lui Pulis.

Aruncat din Anglia pentru 5 milioane, devenit ”Jucătorul sezonului” la Bayern

Întors la Arsenal după coșmarul de la West Bromwich, Gnabry nu a primit prea multe șanse din partea lui Wenger, iar în august 2016 a ales să plece în Bundesliga  la Werder Bremen. Pe tărâm german, cu încredere din partea antrenorilor, Serge Gnabry a devenit un jucător imens. După două sezoane la Bremen și Hoffenheim, anul 2018 i-a adus transferul carierei, la Bayern Munchen.

  • 8.000.000 de euro a plătit Bayern lui Bremen pentru Gnabry în 2018

Beneficiind de o încredere uriașă la campioana Germaniei, Gnabry s-a impus repede în prima echipă, iar în 2019 a fost declarat ”Jucătorul Sezonului” la Bayern. Acesta lucru avea să fie evidențiat de fostul său coleg de la Arsenal, Hector Bellerin, cel care nu a ratat prilejul de a-l ataca pe Tony Pulis. ”Nu suficient de bun pentru West Bromwich. Felicitări, frate, am știut mereu că ești cel mai bun”

Accidentările și lipsa de încredere de la Arsenal l-au trimis în mediocritatea de la West Bromwich
Accidentările și lipsa de încredere de la Arsenal l-au trimis în mediocritatea de la West Bromwich. Sursa foto: Twitter

Cu Tottenham, în Champions League, Gnabry a fost cel mai bun

Marți seară, la Londra, Serge Gnabry și-a dovedit talentul imens și valoarea sa uriașă. Tocmai pe pământ britanic, unde nu a primit prea multe șanse în trecut și unde a fost marginalizat, Serge Gnabry s-a răzbunat în cel mai superb mod cu putință: pe teren, prin joc și prin cele patru goluri marcate.

  • 60.000.000 de euro este cota lui Serge Gnabry, conform Transfermarkt.com
Închide ×