News

Serghei Lavrov anunță că Rusia e dispusă să discute cu SUA despre schimbul de prizonieri. Reacția Moscovei, la o zi după condamnarea lui Brittney Griner

Rusia e dispusă să discute cu SUA despre un posibil schimb de prizonieri. Anunțul a fost făcut de șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, și vine la o zi după condamnarea lui Brittney Griner.
05.08.2022 | 10:36
Serghei Lavrov anunta ca Rusia e dispusa sa discute cu SUA despre schimbul de prizonieri Reactia Moscovei la o zi dupa condamnarea lui Brittney Griner
Rusia, dispusă să discute cu SUA un schimb de prizonieri. Anunțul Moscovei, la o zi după după verdictul în cazul lui Brittney Griner. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Joi, Casa Albă a cerut Kremlinului să accepte o ofertă privind un schimb de prizonieri. Scopul americanilor este de a obţine revenirea acasă a baschetbalistei Brittney Griner.

Rusia, dispusă să discute cu SUA un schimb de prizonieri. Anunțul Moscovei, la o zi după după verdictul în cazul lui Brittney Griner

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, vineri, că Moscova este gata să discute cu Washingtonul despre un schimb de deținuți.

ADVERTISEMENT

Aflat într-o deplasare în Cambodgia, șeful diplomației de la Kremlin a spus că o negociere în acest sens ar putea avea loc doar printr-un canal diplomatic convenit de președinții Vladimir Putin și Joe Biden.

”Suntem gata să discutăm acest subiect, dar numai în cadrul canalului de comunicare stabilit de președinții Putin și Biden”, a declarat Serghei Lavrov într-o conferință de presă, conform Spiegel.de.

ADVERTISEMENT

Brittney Griner, în vârstă de 31 de ani, dublu medaliată cu aur la Jocurile Olimpice cu Naţionala de Baschet Feminin din SUA și Paul Whelan, un fost pușcaș marin, fac obiectul unei propuneri americane de schimb de deţinuţi cu Rusia.

”Am făcut o ofertă substanţială pentru a-i aduce acasă pe ea (n.r. Griner) şi pe Paul Whelan. Îndemnăm Rusia să accepte această propunere”, a declarat, joi, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

ADVERTISEMENT

Brittney Griner, condamnată la 9 ani de închisoare de un tribunal din Rusia

Brittney Griner, care este deţinută în Rusia din luna februarie, a fost condamnată joi la 9 ani de închisoare de un tribunal rus pentru trafic de droguri.

De asemenea, Griner primit o amendă de un milion de ruble (16.000 de dolari).

Griner a fost arestată în 17 februarie pe aeroportul Şeremetievo din Moscova. Motivul: avea în bagaj cartuşe de ţigară electronică cu conţinut de ulei de haşiş.

ADVERTISEMENT

Sportiva americană şi-a recunoscut deja vinovăţia. Ea a susţinut săptămâna trecută că nu intenţiona să ia drogurile cu ea şi că probabil le-a împachetat din greşeală, când se pregătea să se întoarcă dintr-o vacanţă în SUA la echipa sa. Sportiva e legitimată la clubul UMMC Ekaterinburg din Rusia.

ADVERTISEMENT
Tags: