News

Serghei Lavrov avertizează: “Al Treilea Război Mondial va fi unul cu arme nucleare”

Ultima declarație a autorităților ruse nu este deloc una încurajatoare. Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, avertizează că un al Treilea Război Mondial va cuprinde arme nucleare
02.03.2022 | 14:14
Serghei Lavrov avertizeaza Al Treilea Razboi Mondial va fi unul cu arme nucleare
ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, se vorbește din ce în ce mai des de posibilitatea desfășurării unui al Treilea Război Mondial. Previziunea ministrului de externe rus este una sumbră. Serghei Lavrov avertizează că, dacă va avea loc acest război, va fi unul cu arme nucleare.

Serghei Lavrov avertizează că al Treilea Război Mondial va fi unul cu arme nucleare

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, dă un avertisment terifiant. Acesta spune că, dacă va avea loc un al Treilea Război Mondial, va cuprinde și arme nucleare și va fi unul distructiv.

ADVERTISEMENT

“Al Treilea Război Mondial va fi un război nuclear devastator”, a declarat Serghei Lavrov, într-un interviu acordat Al Jazeera.

Oficialul a mai precizat că nu va permite Ucrainei să obțină arme nucleare.

“Ucraina are încă tehnologii sovietice și mijloace de livrare a unor astfel de arme. Nu putem să nu răspundem acestui pericol real“, a declarat Serghei Lavrov, marți, într-o reuniune de la Geneva, scrie Inews.

ADVERTISEMENT

Comentariile sale au fost ignorate de diplomații din întreaga lume, care au ieșit din sală în semn de protest în momentul în care oficialul rus a început să vorbească la conferință.

Diplomați din țări precum Marea Britanie, Statele Unite și Franța au fost fotografiați ieșind din cameră când a început să fie difuzat mesajul său video preînregistrat către Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.

ADVERTISEMENT

Inițial, acesta trebuia să vină personal la întrunire, însă vizita sa a fost anulată.

O sursă diplomatică a declarat că nu a călătorit la discuții, deoarece avionul său nu ar fi putut trece prin spațiul aerian pe care Uniunea Europeană l-a închis avioanelor rusești ca parte a sancțiunilor impuse președintelui Vladimir Putin.

Agenția de presă Tass, care s-a referit la invazia Ucrainei de către Rusia drept “operațiunea sa specială” în țară, a raportat că Serghei Lavrov a spus că “operațiunea militară din Ucraina, inclusiv cea din Kiev, are ca scop dezarmarea Ucrainei. Rusia nu va lăsa Ucraina să obțină arme nucleare”.

ADVERTISEMENT