News

Serghei Lavrov îi sfidează pe cei care susţin că a suferit un infarct. Ministrul rus de externe s-a filmat în pantaloni scurţi, pe terasa hotelului video

Serghei Lavrov s-a filmat, după zvonurile că s-ar afla în spital. Ministrul rus de externe acuză Occidentul de dezinformare
14.11.2022 | 13:02
Serghei Lavrov ii sfideaza pe cei care sustin ca a suferit un infarct Ministrul rus de externe sa filmat in pantaloni scurti pe terasa hotelului video
Serghei Lavrov s-a filmat, după zvonurile că s-ar afla în spital
ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a publicat un videoclip al lui Serghei Lavrov, după ce la nivel global s-a răspândit zvonul că acesta s-a îmbolnăvit la sosirea în Bali și a fost dus la spital.

Dezminţirea Mariei Zaharova

Presa mondială a transmis luni dimineaţă că ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a fost dus la spital după ce a aterizat în Bali, unde ar fi trebuit să participe la summitul G20.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei neagă că şeful diplomaţiei ruse ar fi internat în spital.

Videoclipul îl arată pe Serghei Lavrov stând pe un scaun pe terasa hotelului, purtând un tricou și pantaloni scurți. Zaharova a postat imaginile pe Telegram. “Nu ne putem crede ochilor: este dovada clară că este internat. Acesta, desigur, este un fals. Ei bine, uite o exclusivitate mondială“, a scris Maria Zaharova, ironică, în postare.

ADVERTISEMENT

În videoclip, ea îl întreabă ce spune despre reportaje, la care ministrul răspunde: “Ei bine, ei spun că și președintele nostru este bolnav și nu este adevărat, iar jurnaliștii occidentali ar trebui să fie mai sinceri și să spună adevărul“.

Agenția rusă RIA a publicat și o fotografie în care Lavrov pare să zâmbească lângă, lângă o piscină din Bali.

ADVERTISEMENT

Reuniunea G20 din Bali este prima la acest nivel după ce Rusia a invadat Ucraina, în luna februarie. Kremlinul a tranmis că preşedintele Vladimir Putin este prea ocupat pentru a participa la summit, astfel că responsabilitatea participării îi revine ministrului Lavrov.

Anterior, la forumul la forumul ASEAN de la Phnom Penh (Cambodgia), unde a fost de asemenea prezent, Lavrov a acuzat Statele Unite pentru acţiunile în sud-estul Asiei, considerat atât de Rusia, cât şi de Occident drept un câmp de luptă strategic în următorii ani. “SUA şi aliaţii lor din NATO încearcă să stăpânească acest spaţiu“, a acuza ministrul rus de externe.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Lavrov, strategia americană pentru regiunea indo-pacifică reprezintă o încercare de a ocoli structurile de cooperare regională şi implică militarizarea acestei regiuni, cu o concentrare evidentă asupra îngrădirii intereselor Chinei şi a a celor ruseşti în Asia-Pacific.

ADVERTISEMENT