News

Serghei Lavrov, întrebat de un jurnalist ucrainean ce a mai furat Rusia din Ucraina în afară de cereale. Răspunsul ministrului rus de externe. Video

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a fost surprins de întrebarea unui jurnalist ucrainean. Omul de presă a vrut să afle de la diplomatul Kremlinului ce a mai furat Rusia din Ucraina în afară de cereale.
08.06.2022 | 22:19
Serghei Lavrov intrebat de un jurnalist ucrainean ce a mai furat Rusia din Ucraina in afara de cereale Raspunsul ministrului rus de externe Video
Ce răspuns i-a dat Serghei Lavrov unui jurnalist ucrainean care l-a întrebat ce a vândut Rusia din ce a furat din Ucraina. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prezent miercuri într-o vizită oficială în Turcia, șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, a avut o confruntare cu un jurnalist ucrainean.

Ce răspuns i-a dat Serghei Lavrov unui jurnalist ucrainean care l-a întrebat ce a vândut Rusia din ce a furat din Ucraina

Jurnalistul a vrut să profite de vizita ministrului rus de externe la Ankara pentru a încerca să afle de la acesta răspunsul la o întrebare extrem de dificilă.

ADVERTISEMENT

Ministrul rus s-a aflat miercuri în Turcia, acolo unde a discutat despre instituirea unor coridoare securizate pentru exporturile de cereale ucrainene.

Lavrov a susținut o conferință de presă comună cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu. Când evenimentul era pe cale să se încheie, Muslim Umerov, un jurnalist din Ucraina, a avut o ultimă întrebare pentru oficialul rus.

ADVERTISEMENT

Umerov s-a ridicat de pe scaun şi l-a întrebat pe Lavrov cu voce tare: ”Sunt de la televiziunea publică ucraineană şi vreau neapărat să pun o întrebare!”.

Deja a fost vizibil deranjat, ministrul rus a acceptat această intervenție din sală.

Jurnalistul ucrainean a întrebat: ”În afară de cereale, ce alte bunuri ați mai furat din Ucraina și cui le-ați vândut?”.

ADVERTISEMENT

Lavrov a contracarat această întrebare cu deja arhicunoscuta retorică a Kremlinului legată de așa-zișii ”neonaziști” din Ucraina.

”Voi, ucrainenii, sunteţi întotdeauna preocupaţi de ceea ce puteţi fura şi credeţi că toată lumea raţionează astfel.

ADVERTISEMENT

Obiectivele noastre acolo (n.r. în Ucraina) sunt clare, vrem să salvăm oamenii de presiunea regimului neonazist.

Noi nu punem obstacole în calea transportării cerealelor. Pentru ca ele să poată părăsi porturile, trebuie ca domnul Volodimir Zelenski să de-a ordinul, asta este tot”, a spus Lavrov.

Rusia, acuzată că a furat sute de mii de tone de cereale din Ucraina

Ruşii au fost acuzați că au furat circa 400.000 de tone de cereale din teritoriile ucrainene ocupate, adică aproximativ o treime din stocurile de cereale de la Herson, din regiunile Zaporojie, Doneţk şi Lugansk.

Acuzațiile au fost lansate de vice-ministrul agriculturii de la Kiev, Taras Vîsoţki.

”Înainte de război, în aceste zone erau depozitate aproximativ 1,3 milioane de tone de cereale pentru aprovizionarea zilnică, dar şi pentru plantare. Nu erau rezerve strategice”, a spus oficialul ucrainean, în debutul lunii mai.

ADVERTISEMENT