Life

Serghei Mizil are un trecut controversat și o pasiune atipică. Despre ce este vorba

29.03.2021 | 20:36
Serghei Mizil are un trecut controversat si o pasiune atipica Despre ce este vorba
Serghei Mizil are un trecut controversat și o pasiune atipică. Despre ce este vorba. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Serghei Mizil este un personaj extrem de controversat în lumea mondenă, iar trecutul său nu face rabat de această calitate. Cu toate acestea vedeta are o pasiune atipică, la care probabil puțină lume s-ar fi gândit până acum. 

Fiul fostului lider comunist Paul Niculescu – Mizil este renumit pentru limbajul său „colorat”, dar și pentru aparițiile în emisiunile tabloide, însă puțini cunosc un detaliu foarte important despre studiile sale. Mai exact, a terminat facultatea de Arte Plastice.

ADVERTISEMENT

Da, nu este deloc o glumă. Serghei Mizil are o latură sensibilă pe care o ține ascunsă, dar o expune foarte bine în tablourile sale. Artistul a avut de-a lungul anilor și câteva vernisaje de la care nu au lipsit personaje celebre din România.

Serghei Mizil, un personaj controversat, dar cu o pasiune sensibilă

Serghei Mizil și-a expus picturile în expoziții din țară, dar și din străinătate. Unul dintre cele mai mari vernisaje a avut loc înainte de căderea comunismului, în anul 1989, la acesta luând parte inclusiv celebrul regizor Sergiu Nicolaescu.

ADVERTISEMENT

Nici Mădălin Voicu nu este străin de expozițiile acestuia, mai ales că cei doi sunt foarte buni prieteni. Politicianul a fost prezent la multe dintre vernisaje lui Serghei, fiind mereu pus pe glume.

Vedeta de la Antena Stars a expus și la Roma, la Academia Română de acolo, în anul 1987. În ultima perioadă nu a mai organizat niciun vernisaj și nici nu se știe dacă în prezent se mai concentrează asupra acestei pasiuni pe care o are de ani buni.

ADVERTISEMENT
Unul dintre tablourile pictate de Serghei Mizil
Unul dintre tablourile pictate de Serghei Mizil. Sursa foto: sergheiniculescumizil.blogspot.com

„O amintire din perioada în care viața pictorilor era efervescentă. La atelierele mansardate din Calea Victoriei viața era boemă, plină de forfotă și evenimente.

Intelectualitatea română, care pe vremea aceea avea bani și un nivel de trăi destul de bun, împreună cu străinii care ne vizitau țara, erau interesați în artă și cumpărau de multe ori, tablourile direct din atelier.

ADVERTISEMENT

Râsete, glume, petreceri ad hoc organizate, băutură, studente de la Institutul de Arte, ore de creație intensă, expoziții organizate prin Uniunea Artiștilor Plastici, toate se succedau într-un ritm amețitor”, scria în urmă cu mai bine de 11 ani Serghei Mizil pe blogul personal despre picturile sale.

ADVERTISEMENT