News

Serghei Mizil, dezvăluiri dure: “Lui Nicu Ceauşescu îi puneau la Jilava filmul execuţiei părinţilor săi”

Serghei Mizil a făcut la Antena 3 dezvăluiri despre Revoluţia din 1989 şi despre căderea regimului Ceauşescu, dar şi despre copiii celui care a condus România în perioada comunistă.
08.12.2021 | 23:58
Serghei Mizil dezvaluiri dure Lui Nicu Ceausescu ii puneau la Jilava filmul executiei parintilor sai
Serghei Mizil a făcut dezvăluiri despre Nicu Ceauşescu şi momentul Revoluţiei
ADVERTISEMENT

La aproape 32 de ani de la Revoluţia care a adus căderea regimului comunist din România Serghei Mizil vine cu noi dezvăluiri controversate.

Acesta a vorbit miercuri seara, la Antena 3, despre ultimele clipe din viaţa dictatorului, dar şi despre ce au făcut copiii acestuia, după execuţia părinţilor lor.

ADVERTISEMENT

Serghei Mizil dezvăluie prin ce a trecut Nicu Ceauşescu

Conform lui Serghei Mizil, Nicu Ceauşescu a venit de bună voie până până în poarta televiziunii după ce Nicolae Ceauşescu a pierdut puterea şi a vrut să se predea noii conduceri. Mizil a susţinut că aceasta a avut parte de un tratament dur în spatele gratiilor şi că în perioada în care a fost închis la Jilava a fost pus să se uite chiar la filmul cu execuţia părinţilor săi.

“Mi-a spus că îi puneau filmul cu execuția de câteva ori pe zi în pușcărie ca să îl distrugă psihic. Tot ce a fost atunci a fost o crimă şi o barbarie ieșită din comun”, a afirmat Serghei Mizil.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Paul Niculescu Mizil a catalogat în termeni duri procesul care a dus la condamnarea la moarte a preşedintelui României comuniste.

“Mi s-a părut o chestie…am trăit aproape de familia prezidenţială. Eu nu i-aş fi omorât. Din punctul meu de vedere, trebuia o judecată pentru ce au făcut, nu ce nu au făcut”, a spus Serghei Mizil la Antena 3, care a mai susţinut şi că Nicolae Ceauşescu  va fi “o legendă în România”.

ADVERTISEMENT

“Multă lume e debulosată de ce s-a întâmplat, pentru că au crezut că vine capitalismul şi a venit o bagabonţeală din punctul meu de vedere”, a mai declarat acesta.

Ce a spus Serghei Mizil despre Zoe şi Valentin Ceauşescu

Revenind la copiii dictatorului, Mizil a spus că viaţa acestora a fost diferită faţă de ce ar crede publicul român: “toţi trei nu au avut o viaţă cum s-ar crede. Toţi au avut de suferit şi înainte şi după. Nu au putut să facă ce au vrut, familia pe care au vrut-o.”

ADVERTISEMENT

El a catalogat-o pe Zoe Ceauşescu drept un matematician genial, care “nu avea nicio treabă” cu politica. “.A fost ajutată la puşcărie de colegi şi chiar şi după ce a ieşit”, a mai spus acesta.

În ceea ce-l priveşte pe Valentin Ceauşescu, Serghei Mizil a spus despre acesta că este “un om cu foarte mult bun simţ”.

ADVERTISEMENT