News

Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, reapare în spațiul public, la nici o săptămână după un presupus infarct. Video

La nici o săptămână distanță de când s-a scris în presa internațională că ar fi în stare gravă după un infarct, Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, a reapărut în spațiul public.
19.04.2022 | 14:54
Serghei Soigu ministrul rus al apararii reapare in spatiul public la nici o saptamana dupa un presupus infarct Video
ADVERTISEMENT

Pe 14 aprilie, presa din Ucraina, care îl cita pe Leonid Nevzlin, dizident rus fugit în Israel, scria că Serghei Șoigu este în stare gravă după ce a suferit un atac de cord.

Ministerul apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, prima apariție publică după o lungă perioadă

Între timp, la nici o săptămână distanță, ministrul rus al apărării pare sănătos și gata să dirijeze noua ofensivă a Rusiei în zona de est și sud-est a Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Conform presei ruse, Serghei Șoigu a apărut marți, 19 aprilie, la o reuniune la care au fost prezenți înalți responsabili din Ministerul Apărării şi din armată, între care șeful Statului Major, Valeri Gherasimov.

Șoigu a vorbit ultima dată în public pe 29 martie. A spus atunci că principalele sarcini ale primei etape a ”operaţiunii militare speciale” din Ucraina au fost finalizate.

ADVERTISEMENT

Acum, Șoigu a făcut o serie de declarații despre noua ofensivă a rușilor din Donbas.

Ministrul rus a declarat că Rusia vrea ”să elibereze” pe cale militară Donbasul, dat fiind faptul că regimul de la Kremlin consideră această regiune ca fiind independentă de Ucraina.

”Armata rusă execută sarcini stabilite de comandantul suprem al armatei (preşedintele Vladimir Putin) pentru operațiunea militară specială. În consecință, planul de eliberare a ‘republicilor populare’ Doneţk şi Lugansk este pus în aplicare”, a spus, potrivit agenţiilor de presă ruse, Serghei Şoigu.

ADVERTISEMENT


Tot în cursul acestei zile, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat că următoarea fază a ”campaniei militare” a Rusiei în Ucraina a început.

”Operaţiunea în estul Ucrainei are ca obiectiv, aşa cum s-a anunţat deja, eliberarea completă a republicilor Doneţk şi Lugansk. Această operaţiune va continua, următoarea fază a acestei operaţiuni începe”, a declarat ministrul rus de externe.

ADVERTISEMENT

Șoigu, acuzații la adresa Occidentului: ”Acțiunile lor prelungesc operațiunea din Ucraina”

La evenimentul de marți, Șoigu a acuzat SUA şi alte ţări occidentale că fac totul pentru a prelungi operaţiunea militară rusă în Ucraina.

”Volumul în creştere a livrărilor de arme străine demonstrează clar intenţia lor de a provoca regimul de la Kiev să lupte până la ultimul ucrainean”, a afirmat Şoigu.

ADVERTISEMENT