Sergino Dest, primul american în El Clasico! A pus stăpânire pe banda dreaptă

Traian Terzian   
în El Clasico
24/10/2020, 17:46
Sergino Dest, primul american în El Clasico! A pus stăpânire pe banda dreaptă
Fundașul dreapta la echipei FC Barcelona, Sergino Dest, este primul jucător american care evoluează în El Clasico. Sursă foto: Twitter

Fundașul dreapta la echipei FC Barcelona, Sergino Dest, este primul jucător american care evoluează în El Clasico.

Puștiul în vârstă de 19 ani adus de catalani în această vară de la Ajax Amsterdam, s-a născut în Olanda din mamă olandeză și tată american, dar a ales să joace pentru naționala Statelor Unite.

Tânărul aparător al lui Ronald Koeman se află la al patrulea meci în acest sezon, el mai evoluând cu Sevilla și Getafe în La Liga și cu Ferencvaros în Champions League, în toate fiind folosit ca fundaș stânga.

Primul american în El Clasico este Sergino Dest

Tehnicianul olandez al Barcelonei a decis să-l titularizeze pe Sergino Dest în partida cu Real Madrid pe postul de fundaș dreapta și astfel el devine primul american care joacă în El Clasico.

Dest a fost preferat în locul lui Sergi Roberto pentru că se apără mai bine și îl poate opri mai ușor pe brazilianul Vinicius, aflat într-o formă foarte bună.

Atât Barcelona cât și Real Madrid traversează o perioadă slabă în care tinerii din lot se pot dovedi providențiali. Cele două mari echipe numai domină în Europa iar momentul de predare a ștafetei dintre generații pare iminent.

Închide ×