Premier League

Sergio Aguero a devenit cel mai bun marcator străin din istoria Premier League. Argentinianul a ajuns la 177 de goluri și l-a depășit pe Thierry Henry

12.01.2020 | 20:14
Sergio Aguero a devenit cel mai bun marcator strain din istoria Premier League Argentinianul a ajuns la 177 de goluri si la depasit pe Thierry Henry
ADVERTISEMENT

Atacantul celor de la Manchester City, Sergio Aguero, a ajuns la cota 177 de goluri în Premier League și a bătut recordul all-time deținut până duminică, 12 ianuarie, de legenda lui Arsenal, Thierry Henry.

Sergio Aguero a devenit cel mai bun marcator străin din istoria Premier League

În etapa a 22-a din Premier League, Manchester City s-a distrat pe terenul codașei Aston Villa. ”Cetățenii” au marcat la foc automat pe ”Villa Park”, acolo unde s-au impus cu scorul de 6-1.

ADVERTISEMENT

Trei dintre reușitele trupei lui Pep Guardiola au fost opera argentinianului Sergio Aguero (31 de ani). Acesta a marcat în minutele 28, 57 și 81.

Dacă prin prima reușită l-a egalat pe Thierry Henry în topul marcatorilor străini ”all-time” din Anglia, prin al doilea gol, sud-americanul a doborât recordul. Prin definitivarea hatrick-ului, Aguero l-a egalat pe Lampard în topul marcatorilor ”all -time”.

ADVERTISEMENT

Transferat în 2011 la Manchester de la Atletico Madrid, Sergio Aguero a marcat nu mai puțin de 249 de goluri în toate competițiile. Dintre acestea, 176 au venit în campionatul englez.

Top 5 marcatori străini ”all-time” în Premier League”:

  1. Sergio Aguero (Manchester City): 177 de goluri
  2. Thierry Henry (Arsenal): 175 de goluri
  3. Robin Van Persie (Arsenal, Manchester United): 144 de goluri
  4. Jimmy Floyd Hasselbaink (Leeds, Chelsea, Middlesbrough): 127 de goluri
  5. Robbie Keane (Leeds, Spurs, Liverpool, Aston Villa): 126 de goluri
ADVERTISEMENT

Sergio Aguero, pe locul 4 în topul general al marcatorilor din Premier League

Dacă în ceea ce privește stranierii e pe locul 1, la general, Sergio Aguero mai are încă 83 de goluri până la egalarea recordului lui Alan Shearer, cel care a marcat 260 de goluri în cariera în Premier League.

În acest top, legenda lui Newcastle este urmată de Wayne Rooney (208 goluri), Andy Cole (187 de goluri) și Aguero, aflat acum la egalitate cu Frank Lampard (177 de goluri).

ADVERTISEMENT

Prin cele trei reușite contra lui Aston Villa, Sergio Aguero a devenit jucătorul cu cele mai multe hatrick-uri în istoria Premier League, 12, depășindu-l pe Alan Shearer, care avea 11.

Aguero, al 5-lea marcator al sezonului din Anglia

În acest sezon de Premier League, Aguero a marcat 13 goluri în 16 apariții în tricoul ”cetățenilor” și se află pe locul 6 în clasamentul golgheterilor.

Cel mai bun marcator din Anglia continuă să fie Jamie Vardy (Leicester) cu 12 goluri, urmat de Rashford, Aubameyang și Ings cu 14 reușite.

  • 65.000.000 de euro este cota de piață a lui Sergio Aguero, conform Transfermarkt.
  • 18 goluri în 21 de meciuri în toate competiție a marcat Aguero în acest sezon la City 
ADVERTISEMENT