Fotbal international

Sergio Aguero pleacă de la Manchester City. Clubul a anunțat că îi face statuie la stadion

29.03.2021 | 22:54
ADVERTISEMENT

Plecarea lui Sergio Aguero de la Manchester City a devenit oficială. Clubul de pe Etihad a făcut anunțul în privința viitorului atacantului argentinian. „Kun” joacă la City din vara lui 2011. 

Aguero este cel mai bun atacant din istoria lui Manchester City. El a marcat 257 de goluri în 384 de apariții în tricoul „cetățenilor”. Argentinianul a marcat în 14 martie primul gol în Premier League după nu mai puțin de 14 luni.

ADVERTISEMENT

Sergio Aguero este dorit la FC Barcelona, iar presa din Spania a anunțat recent că el s-ar fi înțeles deja cu cel a cărui venire l-ar putea determina și pe Lionel Messi să rămână pe Camp Nou.

Sergio Aguero pleacă de la Manchester City. Clubul de pe Etihad a oficializat mutarea

Este oficial că atacantul Kun Aguero, în vârstă de 32 de ani, nu va mai continua pe Etihad Stadium, după 11 ani în care a cucerit aproape toate trofeele posibile cu Manchester City. Doar Liga Campionilor lipsește din palmaresul celui mai bun marcator din istoria „cetățenilor”, dar el va avea în acest sezon și șansa cuceririi trofeului UCL.

ADVERTISEMENT

Până să joace în sferturile Ligii Campionilor cu Borussia Dortmund, Manchester City a oficializat plecarea atacantului argentinian Sergio Aguero începând cu vara acestui an. Conducerea lui City a anunțat chiar că va ridica o statuie în fața stadionului Etihad, de același tratament bucurându-se în trecut și Vincent Kompany și David Silva.

„Contribuția lui Sergio la evoluția clubului Manchester City pe parcursul ultimilor 10 ani nu are cum să fie trecută cu vederea. Legenda sa va fi mereu vine în memoria celor care iubesc clubul și chiar și a celor care, pur și simplu, iubesc fotbalul

ADVERTISEMENT

Nu e momentul pentru mesaje de rămas bun și pentru discursuri. Mai avem multe de câștigat în acest final de sezon, în care Sergio ne va însoți. Așteptăm cu bucurie contribuțiile sale pe parcursul provocărilor care ne așteaptă.

Între timp, sunt foarte încântat să pot anunța că am încheiat un contract cu un artist care îi va ridica o statuie în fața stadionului Etihad, alături de cele care deja se construiesc pentru Vincent (n.r. Kompany) și David (n.r. Silva). Așteptăm să îi oferim lui Sergio și un moment de rămas bun potrivit, la finalul sezonului”, a spus într-un comunicat președintele lui City, Khaldoon Al Mubarak.

ADVERTISEMENT

De ce nu mai rămâne la Manchester City

Plecarea lui Aguero de la Manchester City a fost provocată de problemele medicale ale atacantului. Clubul a condiționat oferirea unui nou contract pentru argentinian de revenirea acestuia în cea mai bună formă fizică până la finalul anului 2020. Aguero a continuat să aibă probleme medicale și a jucat puțin în acest weekend. El a marcat doar un gol în Premier League.

Conform The Athletic, decizia plecării lui Aguero este luată de mult timp, devenind inevitabilă în ianuarie. Singurul lucru care lipsea era un anunâ formal. City nu a fost în niciun fel interesată să îi ofere prelungirea jucătorului care ar fi vrut să mai rămână pe Etihad. Clubul i-a comunicat în după-amiaza din 29 martie decizia atacantului.

Pentru Aguero, există o singură opțiune clară de transfer în această vară. FC Barcelona este interesată de el, iar presa din Spania a scris despre o înțelegere care deja a fost încheiată între atacant și clubul de pe Camp Nou. Problemele financiare ale catalanilor ar putea să pună sub semnul îndoielii mutarea.

ADVERTISEMENT