Sport

Sergio Perez va pilota pentru Red Bull în sezonul viitor. Toate schimbările din Formula 1

18.12.2020 | 18:24
Sergio Perez va pilota pentru Red Bull in sezonul viitor Toate schimbarile din Formula 1
ADVERTISEMENT

Echipa de Formula 1 Red Bull a anunţat angajarea pilotului mexican Sergio Perez, fost la Racing Point, acesta înlocuindu-l pe thailandezul Alexander Albon şi va fi coechipier cu olandezul Max Verstappen.

Plecarea lui Perez de la Racing Point, care din 2021, se va numi Aston Martin-Mecedes, se știa încă din luna iulie, atunci când constructorul britanic s-a înțeles cu fostul campion mondial Sebastian Vettel.

ADVERTISEMENT

Mexicanul mai avea un an de contract și o clauză de reziliere de aproximativ șapte milioane de euro, dar cei de la Aston Martin au ales să plătească această sumă pentru a putea să-l aducă pe multiplul campion german, care astfel va fi coechipier cu Lance Stroll, fiul patronului de la Racing Point.

Red Bull l-a ales pe Sergio Perez pentru sezonul viitor de Formula 1

În vârstă de 30 de ani, Sergio Perez este alesul celor de la Red Bull pentru a-i fi coechipier lui Max Verstappen în sezonul 2021 din Formula 1. Mexicanul a reuşit anul acesta cel mai bun sezon din carieră, obţinând prima lui victorie într-un mare premiu, la Sakhir Grand Prix, desfăşurat în Bahrain, şi un loc 2, la Turkish Grand Prix.

ADVERTISEMENT

Perez a ocupat locul al patrulea în clasamentul general al piloţilor, cu 125 de puncte, după campionul mondial Lewis Hamilton – 347 de puncte, după coechipierul acestuia de la Mercedes, Valtteri Bottas – 223 de puncte, şi după olandezul Max Verstappen de la Red Bull – 213 puncte.

”După ce am evaluat toate datele şi performanţele relevante, am decis că Sergio este pilotul potrivit pentru a fi coechipierul lui Max în 2021 şi aşteptăm cu nerăbdare să-l întâmpinăm la Red Bull Racing”, a declarat directorul echipei, Christian Horner, conform motorsport.com.

ADVERTISEMENT

Deși abia s-a încheiat actualul sezon, echipele din Formula 1 se pregătesc pentru bătălia din 2021 și multe dintre ele au decis să-și schimbe piloții. Campionii de la Mercedes speră să-i prelungească înțelegerea lui Lewis Hamilton și vor merge ca al doilea pilot tot cu Valtteri Bottas.

Ferrari s-a despărțit de Sebastian Vettel, a plecat la Aston Martin-Mecedes, și l-a adus în locul său pe spaniolul Carlos Sainz de la McLaren-Mercedes. Locul ibericului a fost luat de australianul Daniel Ricciardo, care anul acesta a concurat pentru Renault. Francezii îl vor păstra pe Esteban Ocon și vor să-l aducă pe Fernando Alonso.

ADVERTISEMENT

Marea mutare pentru 2021 este debutul fiului lui Michael Schumacher în Marele Circ. Mick a semnat cu Haas-Ferrari și îl va avea coleg pe rusul Nikita Mazepin, cei doi înlocuindu-i pe Romain Grosjean și Kevin Magnussen. Torro Rosso, care se va transforma în AlphaTauri-Honda, îl va păstra pe Pierre Gasly și l-a adus pe Yuki Tsunoda în locul lui Daniil Kvyat.

ADVERTISEMENT