Fotbal international

Sergio Ramos a egalat recordul de selecții deținut de Iker Casillas: 167. Fundașul Spaniei, mai multe goluri internaționale decât Totti, Beckham sau Tevez!

09.09.2019 | 17:31
Sergio Ramos a egalat recordul de selectii detinut de Iker Casillas 167 Fundasul Spaniei mai multe goluri internationale decat Totti Beckham sau Tevez

Sergio Ramos este omul săptămânii în fotbalul spaniol. Ieri seară, la Gijon, în meciul Spania – Insulele Feroe 4-0, contând pentru preliminariile Euro 2020, căpitanul ibericilor a ajuns la 167 de selecții pentru ”Furia Roja”, egalându-l pe fostul său coleg de la Real, Iker Casillas. Pe lângă selecții și numeroase trofee, Ramos s-a remarcat și ca un golgheter veritabil la națională, fiind peste nume mari din fotbalul internațional la capitolul număr de goluri internaționale. Asta deşi a jucat toată cariera pe două posturi: fundaş central şi fundaş dreapta!

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,30 este cota pentru ”ambele marchează” în San Marino – Cipru. Vezi toate cotele aici!

Sergio Ramos, cel mai selecționat spaniol, alături de Iker Casillas: 167 de prezențe

Titular cu România, joi, în victoria Spaniei cu 3-1 de pe Arena Națională, Sergio Ramos a început din primul minut și în meciul de duminică, cu Insulele Feroe. Datorită prezenței pe teren în meciul de ieri, Sergio Ramos a bifat 167 de prezențe în tricoul fostei campioane mondiale și europene, la egalitate cu Iker Casillas.

Sergio Ramos joacă de 14 ani pentru prima reprezentativă a Spaniei. A debutat pe 26 martie 2005 într-un amical contra Chinei, scor 3-0. În tricoul naționalei, Sergio Ramos a devenit campion mondial în 2010 și campion european în 2008 și 2012. Fundașul Realului poartă numărul 15 la națională, în memoria fostului său coleg de la Sevilla, Antonio Puerta, decedat în 2007.

Sergio Ramos, mai multe goluri internaționale decât Totti, Beckham sau Tevez
Sergio Ramos, mai multe goluri internaționale decât Totti, Beckham sau Tevez. Sursa foto: hepta.ro

Sergio Ramos, mai multe goluri internaționale decât Totti, Beckham sau Tevez

Dacă în meciul cu Insulele Feroe a egalat recordul de selecții, în meciul cu România, Sergio Ramos a marcat golul cu numărul 21 la națională, prin care urcă în top 10 marcatori all-time pentru prima reprezentativă iberică. E un top general, în care apar marii atacanți din istoria fotbalului spaniol, alături de un fundaş care a jucat şi mijlocaş central, Hierro.

Top 10 marcatori din istoria naționalei Spaniei:

  1. David Villa – 59 goluri
  2.  Raul – 44 goluri
  3. Fernando Torres – 38 goluri
  4. David Silva – 35 goluri
  5. Fernando Hierro – 29 goluri
  6. Fernando Morientes – 27 goluri
  7. Emilio Butragueno – 26 goluri
  8. Alfredo Di Stefano – 23 goluri
  9. Julio Salinas – 22 goluri
  10. Sergio Ramos – 21 goluri

Din postura de fundaș central, Ramos se poate mândri cu mai multe goluri internaționale la națională decât unele nume de legendă din fotbalul mondial. Căpitanul Spaniei are mai multe goluri decât Beckham, Totti, Ribery sau Tevez, jucători mult mai familiari, din perspectiva postului, cu marcarea golurilor. Iată un top interesant în această privință:

  1. Steven Gerrard/Sergio Ramos – 21 goluri
  2. David Beckham – 17 goluri
  3. Franck Ribery – 16 goluri
  4. Philippe Coutinho – 16 goluri
  5. Carlos Tevez – 13 goluri
  6. Francesco Totti – 9 goluri