Fotbal international

Sergio Ramos a uitat de prietenia cu Ronaldo: “Modric merită premiul de jucătorul anului”

09.09.2018 | 21:14
Sergio Ramos a uitat de prietenia cu Ronaldo Modric merita premiul de jucatorul anului

Sergio Ramos nu a ezitat să îl atace din nou pe fostul său coleg de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Stoperul formaţiei de pe Santiago Bernabeu a fost întrebat după meciul cu Anglia din Liga Naţiunilor cine merită să primească Balonul de Aur în acest an, iar răspunsul a fost unul tranşant:

“El trebuie să câştige. E un bun prieten şi sunt mândru că îl am în echipă. Este un mare jucător. E printre puţinii pentru care m-aş bucura la fel de mult ca şi cum aş câştiga eu premiul. Poate sunt jucători cu un marketing mai bun, cu un nume mai mare, dar Modric merită acest premiu”, a spus Ramos, după meciul cu Anglia, de pe Wembley.

Luka Modric a câştigat primul duel cu Ronaldo şi Salah

Cei trei jucători s-au luptat şi pentru trofeul de cel mai bun jucător în ancheta celor de la UEFA, iar croatul s-a ales cu acest titlu. Parcursul excelent al mijlocaşului în ultimul sezon din Liga Campionilor, dar şi evoluţiile de la Campionatul Mondial 2018 i-au oferit acest premiu şi şansa de a obţinte Balonul de Aur.

“Nu cred că Ronaldo este nefericit pentru că Modric a câştigat trofeul. Poate este supărat că nu a câştigat el, nu că a făcut-o un coechipier de-al lui. Cred că, daca ar fi un jucator care merita acel premiu, acela este Luka”, a declarat Sergio Ramos.

Cristiano Ronaldo nu a participat la gala desfăşurată la Monaco, fiind convins că nu va obţine premiul mult dorit. Sergio Ramos s-a ales la gala respectivă cu titlul de cel mai bun fundaş al anului, iar pe 8 septembrie a fost integralist în partida dintre Anglia şi Spania din prima etapă a Ligii Naţiunilor.

Sergio Ramos a uitat de prietenia cu Ronaldo
Sergio Ramos a uitat de prietenia cu Ronaldo

Cristiano Ronaldo a fost transferat în această vară de Juventus Torino de la Real Madrid în schimbul sumei de 105 de milioane de euro. Starul portughez nu a reuşit să înscrie până în acest moment, deşi a jucat în trei partide oficiale în Serie A. Lusitanul s-a remarcat la debutul pentru campioana en-titre cu un o lovitură aplicată portarului advers, iar în duelul cu Lazio Roma a fost protagonistul unei ratări cu poarta goala. Noul star al campioanei Italiei nu s-a remarcat cu nimic în ultimul meci cu Parma. Cristiano Ronaldo a marcat 450 de goluri în 438 de partide disputate pentru Real Madrid în 9 sezoane petrecute pe Santiago Bernabeu. Lusitanul a câştigat de patru ori Liga Campionilor cu formaţia spaniolă şi a fost recompesant de tot atâtea ori cu Balonul de Aur.

Vedeta celor de la Juventus a ieşit în evidenţă în minutul 90 al jocului de debut contra lui Chievo într-un moment în care Juventus a marcat golul de 3-2, dar a fost anulat în cele din urmă pentru un henţ făcut de atacantul echipei.Ronaldo l-a accidentat la faza respectivă pe Sorrentino, portarul celor de la Chievo având nevoie de schimbare în urma unei lovituri cu genunchiul în cap primită de la portughez. Ibericul va avea şansa să înscrie într-un meci oficial pentru noua lui echipă pe 25 august, în partida din runda secundă contra lui Lazio.