Sport

Sergio Ramos, acuzat că a vrut să îi ”fure” Balonul de Aur lui Leo Messi. A apelat la un important oficial spaniol: ”Ajută-mă! Tu poți să ai o influență la UEFA”

Noi documente scandaloase din fotbal spaniol ies la suprafață. Ultimul dintre acestea prezintă o discuție între Sergio Ramos și Luis Rubiales pe tema Balonului de Aur din 2019 câștigat de Leo Messi.
30.06.2022 | 09:50
Sergio Ramos acuzat ca a vrut sa ii fure Balonul de Aur lui Leo Messi A apelat la un important oficial spaniol Ajutama Tu poti sa ai o influenta la UEFA
Noi documente scandaloase din fotbal spaniol ies la suprafață. Ultimul dintre acestea prezintă o discuție între Sergio Ramos și Luis Rubiales pe tema Balonului de Aur din 2019 câștigat de Leo Messi. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Starul argentinian și-a trecut în urmă cu trei ani cel de- al șaselea trofeu din palmares, după o luptă strânsă cu fundașul lui Liverpool, Virgil van Dijk.

Sergio Ramos a apelat la președintele federației pentru a câștiga Balonul de Aur în fața lui Leo Messi

Publicația El Confidencial a publicat un schimb de mesaje în care Sergio Ramos îi cerea ajutorul președintelui federației spaniole, Luis Rubiales, pentru câștigarea Balonului de Aur din 2019, trofeu care a ajuns în cele din urmă la Leo Messi.

ADVERTISEMENT

”Rubi, bună seara. Sper că tu şi familia ta sunteţi bine. Ştii că nu ţi-am cerut niciodată nimic, dar vreau să fac asta astăzi, pentru că eu cred că este un an special pentru performanţele mele. Mi-ar plăcea să mă ajuţi cât poţi, să pui o vorbă bună la UEFA şi la contactele tale pentru Balonul de Aur.

Ţi-aş rămâne recunoscător toată viaţa, nu doar pentru binele meu, ci şi pentru că fotbalul spaniol merită asta. Te salut călduros”, ar fi fost mesajul lui Ramos către oficialul spaniol.

ADVERTISEMENT

Cum i-a răspuns Rubiales

Răspunsul lui Luis Rubiales pentru căpitanul din acel moment de la Real Madrid a fost unul de susținere. Președintele federației iberice i-a promis că va face tot ce ține de el să influențeze ierarhia, dar în același timp i-a transmis că are foarte puțină trecere în această procedură.

”Bună, Sergio. În primul rând, felicitări. Cred că este un an bun pentru tine să obţii trofeul. Bineînţeles, nu depinde de mine decernarea Balonului de Aur, dar te voi ajuta cât pot. Îmbrăţişări călduroase”, i-a scris Rubiales lui Sergio Ramos.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, legendarul fundaș de la Real Madrid nu a fost selectat nici măcar pe lista lungă de 30 de fotbaliști pentru câștigarea Balonului de Aur din 2019.

Rubiales, contacte apropiate și cu Pique

Președintele federației spaniole a mai fost implicat în acest an în câteva scandaluri de amploare. Un document arată că Luis Rubiales şi Gerard Pique sunt cei care au decis sumele încasate de echipele participante în Supercupa Spaniei.

ADVERTISEMENT

Un alt episod prezintă faptul că Gerard Pique i s-a plâns, în 2020, șefului federației pentru un penalty neacordat de VAR la meciul cu Real Sociedad și câteva zile mai târziu, în El Clasico, arbitrul a închis ochii la două 11 metri pentru Real Madrid.

ADVERTISEMENT