Sport

Sergio Ramos, ca și plecat de la Real Madrid. Gestul care l-a scos din minți pe Florentino Perez

Șansele ca Sergio Ramos să rămână la Real Madrid scad pe zi ce trece. Cel mai recent gest al căpitanului a produs ruptura definitivă.
02.06.2021 | 16:43
Sergio Ramos ca si plecat de la Real Madrid Gestul care la scos din minti pe Florentino Perez
ADVERTISEMENT

Telenovela Sergio Ramos la Real Madrid a luat, brusc, o turnură neașteptată. Deși prelungirea contractului scadent în această vară părea o simplă formalitate, iată că președintele Florentino Perez e gata să-i spună adio căpitanului.

Motivul? Potrivit El Transistor, acesta consideră că oficialii clubului încearcă să reducă salariile pentru a onora pretențiile francezului Kylian Mbappe și chiar le cere coechipierilor să refuze propunerile. Un alt indiciu al rupturii definitive este reprezentat de aducerea lui David Alaba, liber de contract după despărțirea de Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

671 de meciuri a bifat Ramos de-a lungul celor 16 ani petrecuți în tricoul fostei campioane a Spaniei. În cazul unei despărțiri de madrileni, fundașul ajuns la 36 de ani ar putea semna chiar cu PSG.

Sergio Ramos e pe picior de plecare. Florentino Perez nu-l mai vrea la Real Madrid

Real Madrid are o politică extrem de strictă când vine vorba despre jucătorii trecuți de 30 de ani. Concret, președintele Florentino Perez e dispus să le ofere acestora o prelungire a contractelor cu doar 12 luni, cum s-a întâmplat recent în cazul croatului Luka Modric.

ADVERTISEMENT

Ramos, în schimb, își dorește un angajament pe două sezoane, ceea ce face ca negocierile să intre în impas. De altfel, sursa citată sugerează că starul spaniol le-ar fi cerut coechipierilor să refuze tăierile salariale mânat de un singur gând: să se răzbune pe conducerea clubului, care nu pare deloc dispusă să-i onoreze pretențiile.

Îl iubesc mult pe Ramos, dar ne aflăm într-o situație foarte dificilă. În Madrid, nimeni nu dă bani. Trebuie să fim realiști. Suntem cu toții într-o situație grea.

ADVERTISEMENT

Îl iubesc ca și cum ar fi fiul meu. Am făcut tot ce am putut pentru el, dar nu îl pot plăti mai mult. Situația este așa cum este și el știe acest lucru.

Discutăm cu jucătorii, mulți au fost de acord cu reducerea de zece la sută. Cei doi care au plecat, Jovic și Odegaard nu au dorit. În legătură cu Ramos, anul trecut a fost de acord, dar anul acesta este într-o situație diferită”, a explicat Florentino Perez, în urmă cu ceva timp.

ADVERTISEMENT

Mbappe vrea să evolueze pe Santiago Bernabeu: „Fotbalul nu este doar despre bani”

În altă ordine de idei, Kylian Mbappe și-ar fi exprima deja dorința de a evolua pentru Real Madrid din sezonul viitor, chiar dacă oficialii lui Paris Saint Germain fac „marcaj strâns” pentru a-l convinge să semneze prelungirea contractului.

A demonstrat multă personalitate. Are doar 22 de ani şi este un idol în Franţa. PSG pune presiune pe el să semneze prelungirea contractului. Din câte am aflat eu, PSG îi oferă salariul pe care îl vrea, şi a făcut-o de fiecare dată.

Dar, răspunsul său a fost mereu acelaşi: nu! Prezentul lui Mbappe este la PSG, dar viitorul său imediat este la Real Madrid. Fotbalul nu este doar despre bani. Ci şi despre vise împlinite. Iar visul lui Mbappe este să joace la Real Madrid!”, susține jurnalistul spaniol Josep Pederol.

ADVERTISEMENT