Sport

Sergio Ramos, pe făraș?! PSG se gândește să-i rezilieze contractul, dar va trebui să-i plătească despăgubiri uriașe

Sergio Ramos a petrecut deja patru luni la Paris, dar n-a debutat pentru PSG. Iar problemele medicale nu sunt rezolvate. Le Parisien scrie că din acest moment rezilierea contractului nu mai este o chestiune SF. Însă clubul ar trebui să-i plătească salariul pentru lunile rămase din contract.
02.11.2021 | 11:57
Sergio Ramos pe faras PSG se gandeste sai rezilieze contractul dar va trebui sai plateasca despagubiri uriase
ADVERTISEMENT

PSG a reușit să învingă în ultima rundă campioana în exercițiu, Lille. A fost 2-1, după ce a fost condusă cu 0-1. Rezultatul i-a permis însă nu doar o așteptată revanșă. Ci și consolidarea poziției de lider. Are 8 puncte avans față de a doua clasată, Nice şi 9 lungimi față de Marseille.

Și-n UEFA Champions League pentru moment lucrurile stau bine. PSG joacă miercuri la Leipizg, cu RB. O partidă pe care o abordează din poziția de lider al grupei. Cu un punct avans față de Manchester City. Și una care, în cazul în care se impune, iar trupa lui Pep câștigă cu Club Brugge, îi asigură practic biletele pentru primăvară.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, criticile la adresa parizienilor nu lipsesc. Iar campania de transferuri din vară este una dintre temele la modă.

Sergio Ramos, în pericol. PSG ar vrea rezilierea contractului

Messi și lipsa sa de productivitate în Ligue 1 reprezintă o temă. Argentinianul este la primul sezon, după 2005-06, în care nu reușește gol sau pasă decisivă în meciurile de campionat până la finele lui octombrie. I se mai acordă însă circumstanțe pentru că a izbutit totuși lucruri în meciurile de UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Nu și lui Sergio Ramos. Încă nu a debutat în tricoul lui PSG. În plus, se vorbea despre revenirea sa la antrenamente în această perioadă. Dar aceasta s-a amânat. Și nu există un termen cert pentru momentul debutului la parizieni. Astfel că rămâne fără prezență pe teren din 5 mai.

Iar Le Parisien scrie acum că există deja voci în cadrul clubului care recunosc că transferul său a fost o greșeală. Și că rezilierea contractului lui Ramos ar trebui pusă pe tapet.

ADVERTISEMENT

”Încrederea pe care unii și-au pus-o în fundaș la momentul transferului acestuia, sau chiar după accidentarea sa la gambă, câteva săptămâni mai târziu, nu mai este de nezdruncinat astăzi. Atat de mult încât varianta rezilierii contractului, fie și nu imediată, nu mai este science-fiction. PSG începe să admită că ar fi putut greşi”, scrie ziarul francez.

Leonardo îi ia apărarea

Directorul sportiv al parizienilor, Leonardo, a contraatacat. Și spune că nici jucătorii și nici antrenorul Pochettino nu merită criticile care li se aduc.

ADVERTISEMENT

În opinia sa, aceste declarații sunt făcute de personaje care doresc să iasă în prim-plan. Și fac acest lucru criticând PSG. ”Se poate spune că nu suntem la nivelul dorit, dar începe să se meargă prea departe. Să spui că antrenorul nu înțelege fotbalul, că s-a născut ieri… Că jucătorii importanți pe care i-am adus nu au valoare. Este prea mult. Avem totuși un avantaj mare în campionat. Și dacă nu jucăm așa cum ne-am dori, suntem pe drumul cel bun”, spune Leonardo.

În plus, Leonardo afirmă că modul în care echipa reacționează în momentele dificile trebuie acceptat. Și că jucători precum Messi, Mbappé, Neymar, Verratti, Marquinhos, ori antrenorul Pochettino, nu merită cuvintele dure care li se adresează.

În plus, în opinia sa, când vine vorba despre Ramos este vorba despre o campanie de presă concertată a jurnaliștilor spanioli. ”Faceți jocul presei iberice”, le-a spus Leonardo ziariștilor după partida cu Lille.

Un ”divorț” costisitor: peste 20 de milioane de euro

Despărțirea de Sergio Ramos nu este însă pe atât de simplă pe cât o cred cei care îl critică pe jucător. Acesta are contract pe doi ani. Iar în cazul în care i s-ar desface unilateral contractul, evident, ar trebui plătite compensații.

Mai precis, să i se plătească salariul pentru lunile rămase până la finalul contractului care expiră în 2023. Dar, se știe, semnând din postura de jucător liber, Ramos are un  salariu imens. Per total suma se ridică la 24 de milioane de euro. Iar dacă scădem salariul pe cele patru luni scurse, tot sare binișor de 20.

Sigur, există și persoane care susțin că s-ar putea găsi motive. Eventual legate de faptul că jucătorul a ascuns cât de gravă este accidentarea. Nimeni nu poate însă certifica acest lucru cu adevărat. Iar Ramos, refăcut, ar da un plus echipei. Nu doar în faza defensivă, ci și în cea ofensivă. Știut fiind ”lipiciul” pe care Sergio îl are la gol la fazele fixe.

 

ADVERTISEMENT
Tags: