Fotbal international

Sergio Ramos, primire ostilă în Malta. De ce a fost fluierat şi huiduit timp de 90 de minute aseară

27.03.2019 | 11:58
Sergio Ramos primire ostila in Malta De ce a fost fluierat si huiduit timp de 90 de minute aseara

Sergio Ramos a avut parte de o primire ostilă în Malta, la meciul din preliminariile Euro 2020, câștigat de Spania cu scorul de 2-0. Căpitanul lui Real Madrid a intrat din primul minut în colimatorul fanilor maltezi, care timp de 90 de minute, la fiecare atingere de balon nu au obosit să îl streseze pe Ramos. Acesta a fost fluierat și huiduit cum poate de puțin ori i s-a mai întîmplat în carieră.

Sergio Ramos, primire ostilă în Malta, la meciul Spaniei din preliminarii

Sergio Ramos s-a arătat destul de iritat de tratamentul primit de la suporterii maltezi, neînțelegând motivul unei asemenea ostilități. Misterul i-a fost dezlegat de un jurnalist care i-a explicat jucătorului lui Real Madrid că în Malta fotbalul din Premier League ocupă locul central, iar Liverpool are foarte mulți susținători.

Aceștia nu au putut încă uita de episodul din 26 mai 2018, la Kiev, când în finala Champions League golgeterul cormoranilor, egipteanul Mohamed Salah, a fost nevoit să părăsească terenul de joc, accidentat la umăr, după ce Sergio Ramos s-a prăvălit peste el, intenționat sau nu este greu de spus, iar egipteanul a căzut rău, pe mână.

Sergio Ramos este urât în Malta de fanii lui Liverpool de pe insulă pentru accidentarea lui Salah
Sergio Ramos este urât în Malta de fanii lui Liverpool de pe insulă pentru accidentarea lui Salah

Mesaj de solidaritate cu selecționerul Luis Enrique, absent din motive personale

Drept urmare, avându-l în carne și oase în fața lor pe omul care l-a scos din joc pe idolul lor și convinși că dacă Salah s-ar fi aflat pe teren până la final Liverpool nu ar fi pierdut, fanii maltezi l-au supus pe Sergio Ramos unei presiuni foarte mari și s-au răcorit astfel după acel episod nefericit. Spaniolul a devenit într-un fel persona non grata în Malta.

Într-altă ordine de idei, Sergio Ramos, Jesus Navas și Alvaro Morata au dedicat succesul din Malta selecționerului Luis Enrique, care trece prin momente grele și a absentat de pe bancă la acest meci. Cei trei jucători au declarat că sunt alături de Luis Enrique necondiționat și că abia așteaptă ca acesta să depășească momentele grele și să revină alături de echipă. Nu s-a făcut însă nici un fel de precizare asupra problemei pe care o are selecționerul.