Sport

Sergio Ramos revine! Fundașul a fost inclus în lotul lui PSG pentru derby-ul cu Manchester City

Sergio Ramos își poate face în sfârșit debutul la PSG. Fundașul spaniol a fost inclus în lotul lui Paris Saint-Germain pentru meciul cu Manchester City din Liga Campionilor.
23.11.2021 | 13:09
Sergio Ramos revine Fundasul a fost inclus in lotul lui PSG pentru derbyul cu Manchester City
ADVERTISEMENT

Sergio Ramos a ajuns încă din luna iulie la PSG, dar nu a apucat să bifeze vreun minut în tricoul vicecampioanei Franței. Legendarul fundaș spaniol are ocazia să debuteze într-un meci de foc pentru parizieni.

Miercuri, 24 noiembrie, PSG joacă pe terenul lui Manchester City, în derby-ul grupei A din UEFA Champions League. Englezii conduc ierarhia, cu nouă puncte, unul mai mult decât echipa lui Mauricio Pochettino.

ADVERTISEMENT

Sergio Ramos revine pe teren! Spaniolul, inclus în lot pentru meciul dintre Manchester City și PSG

Antrenorul argentinian l-a inclus pe Ramos în lotul de 23 pe care îl va deplasa la Manchester și din care nu lipsesc nici celelalte super vedete, Lionel Messi, Kylian Mbappe, Neymar sau Gianluigi Donnarumma.

Sergio Ramos nu a putut juca încă pentru parizieni deoarece era accidentat în momentul sosirii sale în capitala Franței. Ghinioanele s-au ținut lanț de stoperul în vârstă de 35 de ani, care a suferit o nouă problemă medicală în luna septembrie, chiar când se pregătea de debutul la noua sa echipă.

ADVERTISEMENT

Ramos, coleg pe teren pentru prima dată cu „rivalul” Lionel Messi

În cazul în care va fi aruncat în luptă de Pochettino pentru derby-ul pentru locul 1 din grupa A a Ligii Campionilor, Sergio Ramos va bifa o premieră istorică. Pentru prima dată în carieră, fundașul va juca alături de Lionel Messi, marele său rival din „El Clasico” Real Madrid – Barcelona.

Argentinianul, care cel mai probabil va fi titular contra echipei lui Pep Guardiola, a vorbit recent într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Marca despre relația sa actuala cu Sergio Ramos, cu care pare să fi îngropat securea războiului odată cu transferul la PSG.

ADVERTISEMENT

„Acum nu mai e nimic wow, dar la început mi s-a părut ciudat, pentru că erau în spate mulți ani de rivalitate. Noi eram căpitanii de la Barca și Real Madrid, avem atâtea derby-uri jucate unul împotriva celuilalt, s-au dat foarte multe lupte pe teren.

Toate acestea au rămas însă în urmă. Întotdeauna i-am purtat un respect enorm lui Sergio Ramos și rivalilor de la Real Madrid. E spectaculos să fii coleg cu el”, a declarat Lionel Messi, pentru Marca.

ADVERTISEMENT

2 milioane de euro încasate „degeaba”

Pentru Sergio Ramos, meciul dintre Man City și PSG ar fi primul după o pauză de cinci luni. Căpitanul naționalei Spaniei nu a mai evoluat din mai, tot într-un meci de UEFA Champions League, pierdut de Real Madrid, scor 0-2, cu Chelsea.

Sergio Ramos are un salariu generos la Paris Saint-Germain. Fundașul câștigă 6 milioane de euro pe sezon. Făcând un calcul simplu, ibericul a încasat deja o treime de contract. Fără să le aducă niciun aport parizienilor, lui Ramos i-au intrat deja, în cele patru luni cât a stat pe bară, 2 milioane de euro.

Câtă încredere mai au francezii în Ramos

Era și timpul ca Sergio Ramos să figureze în lotul lui PSG, mai ales că ultimele vești venite din presa franceză nu erau deloc îmbucurătoare pentru spaniol. Recent, Le Parisien a scris că fundașul ar cam fi pe „făraș”, șefii vicecampioanei pierzându-și răbdarea cu el.

„Încrederea pe care unii și-au pus-o în fundaș la momentul transferului acestuia, sau chiar după accidentarea sa la gambă, câteva săptămâni mai târziu, nu mai este de nezdruncinat astăzi.

Atât de mult încât varianta rezilierii contractului, fie și nu imediată, nu mai este science-fiction. PSG începe să admită că ar fi putut greşi”, au scris jurnaliștii francezi la începutul lui noiembrie.

  • 30 iunie 2023 este data la care expiră contractul lui Sergio Ramos cu PSG
ADVERTISEMENT
Tags: