Sport

Sergio Ramos s-a retras din naționala Spaniei. Mesajul emoționat al fundașului după o discuție cu noul selecționer: ”Privesc cu admirație și invidie la Modric, Messi, Pepe”

Legendarul fundaș Sergio Ramos și-a anunțat retragerea din echipa națională a Spaniei, după ce noul selecționer Luis de la Fuente l-a informat că nu se mai bazează pe el.
23.02.2023 | 20:55
Sergio Ramos sa retras din nationala Spaniei Mesajul emotionat al fundasului dupa o discutie cu noul selectioner Privesc cu admiratie si invidie la Modric Messi Pepe
Legendarul fundaș Sergio Ramos și-a anunțat retragerea din echipa națională a Spaniei, după ce noul selecționer Luis de la Fuente l-a informat că nu se mai bazează pe el. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Jucătorul în vârstă de 34 de ani nu a fost convocat de Luis Enrique la Cupa Mondială din Qatar, deși se refăcuse din punct de vedere medical și chiar a avut o primă partea de sezon foarte bună la PSG.

Retragere forțată pentru Sergio Ramos din naționala Spaniei

După ce a avut o discuție cu noul manager al ibericilor, Luis de la Fuente, care i-a transmis că nu face parte de planurile sale de viitor, Sergio Ramos a hotărât să se retragă din naționala Spaniei și a făcut anunțul printr-o scrisoare deschisă.

ADVERTISEMENT

”A sosit momentul să îmi iau rămas bun de la națională. Azi dimineață am primit un telefon de la actualul manager al naționalei, care mi-a spus că nu mai contează şi nu va mai conta pe mine. Va face asta indiferent de nivelul pe care îl pot arăta sau de cum îmi continuă cariera sportivă.

Cu mare regret, este sfârșitul unei călătorii care speram să fie mai lungă și să nu se încheie cu un gust amar în gură, la egalitate cu toate succesele pe care le-am obținut în tricoul roşu. Cred, cu smerenie, că această traiectorie a meritat să se încheie printr-o decizie personală sau pentru că performanțele mele nu sunt pe măsura a ceea ce merită echipa noastră.

ADVERTISEMENT

Dar nu din cauza vârstei sau a altor motive pe care, fără să le fi auzit, le-am simțit. Pentru că a fi tânăr sau mai puțin tânăr nu este o virtute sau un defect, este doar o caracteristică temporară care nu este neapărat legată de performanță sau abilitate”, a scris Ramos în scrisoare, conform Marca.

Sergio Ramos, jucătorul cu cele mai multe selecții în naționala Spaniei

”Privesc cu admirație și invidie la Modric, Messi, Pepe… esența, tradiția, valorile, meritocrația și dreptatea în fotbal. Din păcate, nu va fi așa pentru mine, pentru că fotbalul nu este întotdeauna corect și fotbalul nu este niciodată doar fotbal.

ADVERTISEMENT

Pentru toate acestea, îmi asum această tristețe, pe care vreau să o împărtășesc cu voi. Rămân cu capul sus și foarte recunoscător pentru toți acești ani și pentru tot sprijinul primit de la dumneavoastră. Îmi iau cu mine amintiri de neșters, toate titlurile pentru care am luptat și pe care le-am sărbătorit împreună.

Am mândria extraordinară de a fi jucătorul spaniol cu cele mai multe selecții. Acest scut, acest tricou și acești fani… voi toți m-aţi făcut fericit. Voi continua să încurajez naţionala de acasă, cu emoția privilegiatului care a putut să o reprezinte cu mândrie de 180 de ori. Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care ați crezut mereu în mine!”, a mai notat Sergio Ramos.

ADVERTISEMENT

Sergio Ramos a reprezentat timp de 16 ani echipa națională a Spaniei, pentru care a marcat 23 de goluri și alături de care a câștigat de două ori Campionatul European (2008 și 2012) și o dată Cupa Mondială (2010). Fundașul a publicat o scrisoare deschisă și după ce a fost lăsat în afara lotului pentru turneul final din Qatar, dar atunci spera că va reveni în tricoul primei reprezentative.

ADVERTISEMENT