Fotbal intern

Sergiu Buș, despre viața în Coreea de Sud: ”Te verifică, poți să faci pușcărie”

30.04.2021 | 14:10
Sergiu Bus despre viata in Coreea de Sud Te verifica poti sa faci puscarie
Sergiu Buş, transfer în Coreea de Sud! Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Sergiu Buș este la doar 28 de ani un veritabil globetrotter. De trei luni evoluează în Coreea de Sud la Seongnam, a 12-a echipă din CV-ul fostului internațional de juniori și tineret. Fotbalistul mărturisește că experiența asiatică îi priește, deși există reguli stricte, fiind pasibil chiar să facă închisoare dacă le încalcă.

La începutul sezonului în curs, Sergiu Buș semna cu FCSB și era considerat soluția salvatoare pentru ofensiva roș-albaștrilor. Deși nu a impresionat în cele 11 partide pe care le-a bifat în trupa lui Toni Petrea, atacantul a intrat în circuitul echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Nu a apucat să debuteze sub tricolor, nici la FCSB nu a rezistat. La sfârșitul lunii ianuarie, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Sergiu Buş s-a transferat în Coreea de Sud, iar FCSB primea în schimbul fotbalistului 300.000 de euro.

Sergiu Buș: ”Nu prea am jucat, dar îmi place aici”

Sergiu Buș nu a reușit să se impună nici la Seongnam. A jucat în 9 partide, din 12 etape scurse din actualul campionat, o singură dată fiind titular. Nici în privința golurilor nu stă mai bine, marcând o singură dată, chiar la debutul în tricoul noii sale echipe. Dacă din punct de vedere sportiv nu are de ce să fie încântat de experiența asiatică, viața din Coreea de Sud este pe placul fotbalistului ardelean.

ADVERTISEMENT

”E o experiență plăcută, ușor-ușor m-am acomodat, nu prea am jucat, dar îmi place, abia aștept să-mi vină familia. E o cultură diferită. Cetățenii de aici respectă regulile, sunt foarte disciplinați, doar cei nou-născuți n-au voie să poarte mască, se respectă distanța, sunt nemții Asiei.

Eu am de învățat multe din perioada asta. Românii sunt latini, puțini diferiți și probabil ne place să ne plângem când n-ar trebui. Eu așa ceva n-am văzut… și cum lucrează, și cum se antrenează. Pur și simplu au o altă mentalitate. Cred că asta mă ajută pe mine în viață să am succes”, a povestit Sergiu Buș, pentru Digisport.

ADVERTISEMENT

Sergiu Buș, despre legătura dintre echipa națională și … pușcărie

Atunci când a fost prezentat oficial la FCSB, Gigi Becali a avut cuvinte de laudă la adresa lui Sergiu Buş şi spunea că fotbalistul ar putea să fie o variantă de luat în calcul pentru echipa națională. Acest lucru s-a întâmplat în toamna anului trecut, când atacantul a fost convocat la meciurile cu Irlanda de Nord și Austria, din Nations League. Acum spune că i-ar fi aproape imposibil să onoreze o eventuală convocare.

”E greu la națională. E foarte greu să pleci de aici. Dacă te întorci, trebuie să stai neapărat două săptămâni în carantină, nu contează unde te duci. Ei te verifică, e risc de pușcărie. Eu, când am venit aici, mă gândeam să merg la magazin, dar nu poți. Poți să faci pușcărie”, a explicat fotbalistul, pentru sursa amintită.

ADVERTISEMENT

Sergiu Buș nu este primul fotbalist român care evoluează în campionatul sud-coreean. Mărturisește că nu știa mai nimic despre fotbalul din această țară, dar nu i-a fost greu să remarce calitățile fotbalistului asiatic.

”Sunt tehnici, dar și foarte iuți, incredibil! Ajungi să driblezi un adversar, iar după două secunde se ridică și apare iar. Venind din România, jucând la FCSB ultima oară, echipele se apărau și aveai spațiu cât de cât, mai ales în treimea adversă, dar aici fug după tine până nu mai pot. E o experiență plăcută și totodată amuzantă”, a mai spus fotbalistul.


    • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 2,82 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT